LAJMI I FUNDIT:

Perandoria Osmane

220 Artikuj

Darka në Kriso

Darka në Kriso

Cult+
Komploti i Taksimit dhe Kosova si strumbullar i lëvizjes për pavarësi të Shqipërisë

Komploti i Taksimit dhe Kosova si strumbullar i lëvizjes për pavarësi të Shqipërisë

Fakte
Shqipëria, fontanë e civilizimit

Shqipëria, fontanë e civilizimit

Cult+
Historia nacionaliste

Historia nacionaliste

Cult+
Skënderbeu në historiografinë turke

Skënderbeu në historiografinë turke

Histori
‘Shqiptari’ në rolin e Vezirit të Madh në “Rise of Empires: Ottoman II” të Netflix – Nik Xhelilaj flet për sukseset në kinematografinë turke

‘Shqiptari’ në rolin e Vezirit të Madh në “Rise of Empires: Ottoman II” të Netflix – Nik Xhelilaj flet për sukseset në kinematografinë turke

Butrint Avdyli
Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Histori
Gruaja serbe që ndikoi në zgjerimin e Perandorisë Otomane

Gruaja serbe që ndikoi në zgjerimin e Perandorisë Otomane

Cult+
Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Histori
Interpretimi i historisë: Vllad heroi, Vllad mizori

Interpretimi i historisë: Vllad heroi, Vllad mizori

Agron Shala
Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Libri
Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Fakte
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Fakte
Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Histori
Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Histori
Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Cult+
“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

Histori
Pse paraardhësi i Boris Johnsonit u grind me Ataturkun dhe pse ia thyen kokën me gurë?

Pse paraardhësi i Boris Johnsonit u grind me Ataturkun dhe pse ia thyen kokën me gurë?

Histori
Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Histori
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori
Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Me ndërmjetësinë e francezëve, Isa Boletini pranoi të internohej në Mal të Zi, por u pre në besë

Histori
Otomanët dhe arabët

Otomanët dhe arabët

Cult+
Begatia e Shkodrës, në kohën e familjes Bushati

Begatia e Shkodrës, në kohën e familjes Bushati

Histori