MTV Video Music Awards

MTV Video Music Awards

MTV Video Music Awards (i njohur shkurtimisht edhe si VMAs) është një shfaqje çmimesh e paraqitur nga kanali kabllor MTV për të nderuar më të mirët në industrinë e klipeve muzikore.

Fillimisht e konceptuar si një alternativë e Grammy Awards (në kategorinë e klipeve). MTV VMA është një çmim i lakmuar nga çdo artist. Statuja e dhënë për fituesit është një astronaut në hënë, një nga paraqitjet më të hershme të MTV-së, dhe u quajt si “moonman (njeriu me hënë)”.

 

77 Artikuj