LAJMI I FUNDIT:

Instituti GAP

120 Artikuj

Turqia dhe Bangladeshi i prijnë listës me më së shumti leje pune të lëshuara në Kosovë gjatë vitit 2023

Turqia dhe Bangladeshi i prijnë listës me më së shumti leje pune të lëshuara në Kosovë gjatë vitit 2023

Kosovë
Nga qepët tek patatet, Kosova shpenzoi dhjetëra miliona euro për import

Nga qepët tek patatet, Kosova shpenzoi dhjetëra miliona euro për import

Biznes
Vështirësitë e padurueshme për të siguruar të drejtën bazike për informim

Vështirësitë e padurueshme për të siguruar të drejtën bazike për informim

Agron Demi
​Ekspertët thonë se trendi i investimeve kapitale mbetet i ulët, e mohon mazhoranca

​Ekspertët thonë se trendi i investimeve kapitale mbetet i ulët, e mohon mazhoranca

Ekonomi
Haliti arsyeton buxhetin e lartë për komunat e LVV-së: Investimi në Institutin Special në Shtime, u shërben të gjitha komunave

Haliti arsyeton buxhetin e lartë për komunat e LVV-së: Investimi në Institutin Special në Shtime, u shërben të gjitha komunave

Ekonomi
Instituti GAP analizon buxhetin për vitin 2024: Favorizohen komunat që udhëhiqen nga LVV

Instituti GAP analizon buxhetin për vitin 2024: Favorizohen komunat që udhëhiqen nga LVV

Financa
GAP: Gratë në Kosovë zotërojnë vetëm 15 për qind të pronave

GAP: Gratë në Kosovë zotërojnë vetëm 15 për qind të pronave

Të Tjera
Instituti GAP: Bie shitblerja e pronave banesore në Kosovë gjatë vitit 2022

Instituti GAP: Bie shitblerja e pronave banesore në Kosovë gjatë vitit 2022

Kosovë
Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat në Kosovë që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Instituti GAP përmes grafike paraqet komunat në Kosovë që kanë pagën më të lartë dhe me të ulët në sektorin privat

Ekonomi
Instituti GAP: Rreth 97 mijë biznese aktive në Kosovë, vetëm 18 për qind janë me pronësi të grave

Instituti GAP: Rreth 97 mijë biznese aktive në Kosovë, vetëm 18 për qind janë me pronësi të grave

Biznes
GAP: Për 12 vjet është dyfishuar numri i kosovarëve në Gjermani

GAP: Për 12 vjet është dyfishuar numri i kosovarëve në Gjermani

Kosovë
Instituti GAP: Komuna e Prishtinës realizon vetëm 16 për qind të investimeve kapitale për 6 muaj, Malisheva e para me 79 për qind

Instituti GAP: Komuna e Prishtinës realizon vetëm 16 për qind të investimeve kapitale për 6 muaj, Malisheva e para me 79 për qind

Financa
Shoqëria civile: Rekrutimi i pozitave të larta në administratën shtetërore me efikasitet të ulët

Shoqëria civile: Rekrutimi i pozitave të larta në administratën shtetërore me efikasitet të ulët

Të Tjera
GAP: Në 13 vitet e fundit, numri i nxënësve në shkolla ka rënë për mbi 30 për qind

GAP: Në 13 vitet e fundit, numri i nxënësve në shkolla ka rënë për mbi 30 për qind

Kosovë
Ministria e Financave shpenzon vetëm 2 për qind të buxhetit për investime kapitale, ajo e Komuniteteve më e suksesshmja me 98 për qind

Ministria e Financave shpenzon vetëm 2 për qind të buxhetit për investime kapitale, ajo e Komuniteteve më e suksesshmja me 98 për qind

Financa
SHBA-ja për eksport, Turqia për import – partnerët kryesorë tregtar të Kosovës gjatë 2022-së

SHBA-ja për eksport, Turqia për import – partnerët kryesorë tregtar të Kosovës gjatë 2022-së

Albert Spahiu
Buxheti mbi 3.2 miliardë euro – sot në shqyrtim të dytë Projektligji për vitin 2023

Buxheti mbi 3.2 miliardë euro – sot në shqyrtim të dytë Projektligji për vitin 2023

Financa
Ndarje jo e drejtë sipas GAP: 52 për qind e investimeve të reja kapitale, shkuan për tri komunat e LVV-së

Ndarje jo e drejtë sipas GAP: 52 për qind e investimeve të reja kapitale, shkuan për tri komunat e LVV-së

Financa
Instituti GAP kërkon miratimin e pagës së re minimale dhe heqjen e tatimit për gazin e peletin

Instituti GAP kërkon miratimin e pagës së re minimale dhe heqjen e tatimit për gazin e peletin

Financa
Demi: Kosova ka papunësinë më të lartë në rajon, rreth 80 për qind e bizneseve presin përmirësim të ekonomisë në 12 muajt e ardhshëm

Demi: Kosova ka papunësinë më të lartë në rajon, rreth 80 për qind e bizneseve presin përmirësim të ekonomisë në 12 muajt e ardhshëm

Biznes
Regjimi i vizave, Demi: Qytetarët e Kosovës për dy dekada shpenzuan rreth 180 milionë euro vetëm për aplikim

Regjimi i vizave, Demi: Qytetarët e Kosovës për dy dekada shpenzuan rreth 180 milionë euro vetëm për aplikim

Financa
Demi: Për 20 vjet vetëm në këshilltarë janë shpenzuar miliona euro, ende kanë fytyrë të kritikojnë për gjendjen e rëndë energjetike në vend

Demi: Për 20 vjet vetëm në këshilltarë janë shpenzuar miliona euro, ende kanë fytyrë të kritikojnë për gjendjen e rëndë energjetike në vend

Energjetika
Instituti GAP: Prodhimi i energjisë elektrike nuk po mund t’i mbulojë kërkesat nga konsumatorët

Instituti GAP: Prodhimi i energjisë elektrike nuk po mund t’i mbulojë kërkesat nga konsumatorët

Energjetika
Qeveria e ‘zero investimeve kapitale’, kritikat e opozitës për mosrealizim – kjo është lista e plotë e projekteve

Qeveria e ‘zero investimeve kapitale’, kritikat e opozitës për mosrealizim – kjo është lista e plotë e projekteve

Albert Spahiu