LAJMI I FUNDIT:

Gjuhët e huaja

16 Artikuj

Anketim i Eurostat, 40 për qind e shqiptarëve flasin një gjuhë të huaj

Anketim i Eurostat, 40 për qind e shqiptarëve flasin një gjuhë të huaj

Shqipëri
Syzet ‘përkthyese’ që ju japin mundësinë të kuptoni çdo gjuhë në botë

Syzet ‘përkthyese’ që ju japin mundësinë të kuptoni çdo gjuhë në botë

Lajme Teknologji
Pse disa njerëz nuk mund të mësojnë gjuhë të huaja?

Pse disa njerëz nuk mund të mësojnë gjuhë të huaja?

Psikologji
Rreth 2500 gjuhë në botë përballen me rrezikun e zhdukjes

Rreth 2500 gjuhë në botë përballen me rrezikun e zhdukjes

Cult+
Nëntë gjuhët më të thjeshta për t’u mësuar nëse dini anglisht

Nëntë gjuhët më të thjeshta për t’u mësuar nëse dini anglisht

Lifestyle
Gjuha përcakton mënyrën se si e shohim botën

Gjuha përcakton mënyrën se si e shohim botën

Fakte
Pesë gjuhët e huaja që më së shumti po i mësojnë njerëzit në kohë karantine

Pesë gjuhët e huaja që më së shumti po i mësojnë njerëzit në kohë karantine

Cult+
Tani më shumë se kurrë është në modë mësimi i një gjuhe të huaj!

Tani më shumë se kurrë është në modë mësimi i një gjuhe të huaj!

Trend
Pse na duhen fjalorët?

Pse na duhen fjalorët?

Daut Dauti
Kultura e lartë ka falimentuar përballë barbarisë!

Kultura e lartë ka falimentuar përballë barbarisë!

Fakte
Dhjetë gjuhët më të vjetra në botë!

Dhjetë gjuhët më të vjetra në botë!

Cult+
Të gjithë flasin për fizikun dhe cilësitë si futbollist – por Adama Traore ka edhe intelektin, ai i flet gjashtë gjuhë të ndryshme

Të gjithë flasin për fizikun dhe cilësitë si futbollist – por Adama Traore ka edhe intelektin, ai i flet gjashtë gjuhë të ndryshme

Yjet
Fëmijët që i mësojnë këto tri gjuhë, pas 10 viteve do të bëhen të suksesshëm

Fëmijët që i mësojnë këto tri gjuhë, pas 10 viteve do të bëhen të suksesshëm

Fëmija juaj
Ju bisedoni me një të huaj, ato bëjnë përkthim në kohë reale – a janë këto syzet e së ardhmes?

Ju bisedoni me një të huaj, ato bëjnë përkthim në kohë reale – a janë këto syzet e së ardhmes?

Lajme Teknologji
Alkooli përmirëson aftësinë për gjuhë të huaja, thonë studimet e reja

Alkooli përmirëson aftësinë për gjuhë të huaja, thonë studimet e reja

Shëndetësi Lajme
Si t’ia mësoni fëmijës disa gjuhë të huaja pa shpenzuar para

Si t’ia mësoni fëmijës disa gjuhë të huaja pa shpenzuar para

Këshilla për prindër