LAJMI I FUNDIT:

Shqiptarët

732 Artikuj

EUbserver: Pse 83 për qind e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria

EUbserver: Pse 83 për qind e shqiptarëve duan të largohen nga Shqipëria

Shqipëri
Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Komponentët homerikë në Kanunin e Lekë Dukagjinit

Analiza
Ahmeti nga Kërçova: Shqiptarët e shpëtuan Maqedoninë të mbijetojë

Ahmeti nga Kërçova: Shqiptarët e shpëtuan Maqedoninë të mbijetojë

Maqedonia e Veriut
Raporti i OKB-së: Grupet shqipfolëse janë bërë faktorë kryesorë në tregun e kokainës në Evropë

Raporti i OKB-së: Grupet shqipfolëse janë bërë faktorë kryesorë në tregun e kokainës në Evropë

Shqipëri
Përfaqësuesit politikë shqiptar të Luginës me deklaratë të përbashkët, kërkojnë të drejta të barabarta siç parashihen për serbët në planin evropian

Përfaqësuesit politikë shqiptar të Luginës me deklaratë të përbashkët, kërkojnë të drejta të barabarta siç parashihen për serbët në planin evropian

Jehona Hulaj
Darka në Kriso

Darka në Kriso

Cult+
Instituti Arbën Xhaferi: Rajonet ku jetojnë shqiptarët në RMV me më së paku mundësi punësimi

Instituti Arbën Xhaferi: Rajonet ku jetojnë shqiptarët në RMV me më së paku mundësi punësimi

Maqedonia e Veriut
Shqipëri, çudit mjeshtri 72-vjeçar: Pres të iki në Gjermani të punoj

Shqipëri, çudit mjeshtri 72-vjeçar: Pres të iki në Gjermani të punoj

Shqipëri
Kurti takon boshnjakët dhe shqiptarët që jetojnë në Serbi, kërkojnë reciprocitet të të drejtave

Kurti takon boshnjakët dhe shqiptarët që jetojnë në Serbi, kërkojnë reciprocitet të të drejtave

Kosovë
A po kthehet Zvicra në qendër të intelektualëve shqiptarë të diasporës?

A po kthehet Zvicra në qendër të intelektualëve shqiptarë të diasporës?

Kosovë
Kapen 1 ton kokainë, arrestohen katër shqiptarë në Itali

Kapen 1 ton kokainë, arrestohen katër shqiptarë në Itali

Shqipëri
Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Çfarë ndodhte në ditët e fundit të sundimit osman në Shqipëri?

Histori
Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Gazeta amerikane, për shqiptarët (1904): Populli më fisnik, racë e bardhë e gjakut më të pastër

Histori
Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fishta: Hamaj, matrapazë, teneqexhinj, kallajxhinj, analfabetë gjithfarësh – në zyrat ma të larta të shtetit

Fakte
Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Jeta dhe vepra e Mehmet Akif Ersoyt: Kudo më del përpara Kosova

Fakte
Zbulohen tetë “shtëpi bari” në zona të ndryshme në Angli, kapen shqiptari dhe bashkëpunëtori i tij

Zbulohen tetë “shtëpi bari” në zona të ndryshme në Angli, kapen shqiptari dhe bashkëpunëtori i tij

Shqipëri
Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Storia della letteratura albanese apo Histori e letërsisë shqipe

Analiza
Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Inskenimet e problemeve, prej konsujve rusë në Kosovë

Fakte
Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Mitrovica gjatë dy shekujve të parë osman: Të dhënat për infrastrukturën dhe demografinë

Histori
Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Shkupi i shekullit XVII, sipas udhëpërshkruesit të famshëm osman

Histori
Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Cult+
Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Cult+
“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

“Le Matin” më 1912: Përfituesit e luftës

Histori
Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Mësimi nga malet shqiptare: Sado keq të jenë punët, ka gjithnjë edhe më keq!

Fakte