LAJMI I FUNDIT:

Shkenca

32 Artikuj

Industria e rrejshme e shkencës së Kinës: Si kërcënohet përparimi nga “fabrikat e letrës”?

Industria e rrejshme e shkencës së Kinës: Si kërcënohet përparimi nga “fabrikat e letrës”?

Opinione
Karakteristika interesante të bretkosave që ndoshta nuk i keni ditur

Karakteristika interesante të bretkosave që ndoshta nuk i keni ditur

Kuriozitete
Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Fakte
E vërteton edhe shkenca: Më mirë vet sesa me njeriun e gabuar

E vërteton edhe shkenca: Më mirë vet sesa me njeriun e gabuar

Në çift
Si “dorëzohet” shkenca

Si “dorëzohet” shkenca

Fakte
Shkenca: Çiftet që dehen së bashku, janë të lumtur së bashku

Shkenca: Çiftet që dehen së bashku, janë të lumtur së bashku

Në çift
Harari, një prej mendjeve më me ndikim të epokës sonë

Harari, një prej mendjeve më me ndikim të epokës sonë

Cult+
Debati i përjetshëm midis fesë dhe shkencës: A ka një rrugë të tretë?

Debati i përjetshëm midis fesë dhe shkencës: A ka një rrugë të tretë?

Cult+
Qyteti me rrugën më të “mençur” në botë!

Qyteti me rrugën më të “mençur” në botë!

Fakte
Krijimtaria në karantinë

Krijimtaria në karantinë

Fakte
NYT: Kur shkenca injorohet, shfaqet coronavirusi

NYT: Kur shkenca injorohet, shfaqet coronavirusi

Nga Bota
Gjeologët, pas studimit të koreve të ekspozuara të oqeanit: Planeti Tokë mund të ketë qenë i mbuluar i tëri me ujë

Gjeologët, pas studimit të koreve të ekspozuara të oqeanit: Planeti Tokë mund të ketë qenë i mbuluar i tëri me ujë

Nga Bota
Eksperimentin e mahnitshëm shkencor të cilin duhet t’ia tregoni fëmijës

Eksperimentin e mahnitshëm shkencor të cilin duhet t’ia tregoni fëmijës

Këshilla për prindër
Bill dhe Melinda Gates po mbështesin “një metal që nuk fundoset në ujë” dhe që mund të përdoret për ndërtimin e anijeve ose qyteteve lundruese – shkencëtarët tregojnë se për çfarë bëhet fjalë

Bill dhe Melinda Gates po mbështesin “një metal që nuk fundoset në ujë” dhe që mund të përdoret për ndërtimin e anijeve ose qyteteve lundruese – shkencëtarët tregojnë se për çfarë bëhet fjalë

Nga Bota
Zoti i Ajnshtajnit është Zoti i Spinozës

Zoti i Ajnshtajnit është Zoti i Spinozës

Fakte
Gjithësia mund të jetë 2 miliardë vjet më e re

Gjithësia mund të jetë 2 miliardë vjet më e re

Interesante
Veprat që parashikuan të ardhmen

Veprat që parashikuan të ardhmen

Fakte
J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

Fakte
Pesëmbëdhjetë mistere të shkencës që nuk i ka zbuluar askush (Foto)

Pesëmbëdhjetë mistere të shkencës që nuk i ka zbuluar askush (Foto)

Nga Bota
Frika nga vdekja ndikoi në zbutjen e njeriut të lashtë dhe në lindjen e ndjenjës së moralit

Frika nga vdekja ndikoi në zbutjen e njeriut të lashtë dhe në lindjen e ndjenjës së moralit

Fakte
Arritje historike: Shkencëtarët publikojnë imazhin e parë të vrimës së zezë (Foto/Video)

Arritje historike: Shkencëtarët publikojnë imazhin e parë të vrimës së zezë (Foto/Video)

Nga Bota
Një njeri, një Akademi: Sami Frashëri sipas vajzës së tij

Një njeri, një Akademi: Sami Frashëri sipas vajzës së tij

Fakte
Universi në një libër: “Kozmosi“ i Aleksander von Humboldit

Universi në një libër: “Kozmosi“ i Aleksander von Humboldit

Fakte
Neil deGrasse Tyson tregon si t’i mbani fëmijët të interesuar në shkencë

Neil deGrasse Tyson tregon si t’i mbani fëmijët të interesuar në shkencë

Fëmija juaj