LAJMI I FUNDIT:

Sëmundja e Alzheimerit

68 Artikuj

Të gjithë mendojnë se Alzheimeri është një sëmundje e të rriturve: Këto simptoma të demencës së fëmijëve shoqërojnë dy çrregullime

Të gjithë mendojnë se Alzheimeri është një sëmundje e të rriturve: Këto simptoma të demencës së fëmijëve shoqërojnë dy çrregullime

Këshilla mjekësore
Ekspertët kanë zbuluar një lidhje mes kruajtjes së hundës dhe një sëmundjeje të pashërueshme

Ekspertët kanë zbuluar një lidhje mes kruajtjes së hundës dhe një sëmundjeje të pashërueshme

Këshilla mjekësore
Katër shenja të hershme paralajmëruese të demencës që mund t’i dalloni kur jeni duke ecur

Katër shenja të hershme paralajmëruese të demencës që mund t’i dalloni kur jeni duke ecur

Shëndetësi Lajme
Një test i ri gjaku zbulon se cilat nga organet po plaken më shpejt

Një test i ri gjaku zbulon se cilat nga organet po plaken më shpejt

Shëndetësi Lajme
Arma kundër Parkinsonit dhe Alzheimerit mund të jetë në mbetjet e zakonshme të kuzhinës

Arma kundër Parkinsonit dhe Alzheimerit mund të jetë në mbetjet e zakonshme të kuzhinës

Shëndetësi Lajme
Konsumimi i përditshëm i këtyre pijeve mund ta rritë rrezikun e demencës dhe goditjes në tru

Konsumimi i përditshëm i këtyre pijeve mund ta rritë rrezikun e demencës dhe goditjes në tru

Shëndetësi Lajme
Plakja e trurit dhe zhvillimi i demencës, përpiquni ta parandaloni rrezikun

Plakja e trurit dhe zhvillimi i demencës, përpiquni ta parandaloni rrezikun

Këshilla mjekësore
Përfitimet shëndetësore dhe ushqyese të shegës

Përfitimet shëndetësore dhe ushqyese të shegës

Ushqim i shëndetshëm
Lira Zajmi, kosovarja që në SHBA po kryen kërkim shkencor për sëmundjen e Alzheimerit

Lira Zajmi, kosovarja që në SHBA po kryen kërkim shkencor për sëmundjen e Alzheimerit

Shëndetësi
Britanikët po zhvillojnë një test që mund ta diagnostikojë demencën për vetëm shtatë minuta – vite përpara fillimit të simptomave

Britanikët po zhvillojnë një test që mund ta diagnostikojë demencën për vetëm shtatë minuta – vite përpara fillimit të simptomave

Shëndetësi Lajme
E keni ditur se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse pini kafe çdo ditë

E keni ditur se çfarë ndodh me trupin tuaj nëse pini kafe çdo ditë

Të njohim produktet
Humbja e nuhatjes mund të paralajmërojë një sëmundje serioze në të ardhmen

Humbja e nuhatjes mund të paralajmërojë një sëmundje serioze në të ardhmen

Shëndetësi Lajme
Një simptomë e pazakontë e depresionit mund të zbulohet gjatë ngrënies ose gatimit

Një simptomë e pazakontë e depresionit mund të zbulohet gjatë ngrënies ose gatimit

Të tjera
Një shenjë e pazakontë mund t’ju ndihmojë të zbuloni fazat e hershme të demencës

Një shenjë e pazakontë mund t’ju ndihmojë të zbuloni fazat e hershme të demencës

Shëndetësi Lajme
Nuk duhet ta injoroni tharjen e gojës, mund të jetë shenjë e sëmundjeve serioze

Nuk duhet ta injoroni tharjen e gojës, mund të jetë shenjë e sëmundjeve serioze

Këshilla mjekësore
Nga Sex Pistols te balada post-punk për Eurovizionin

Nga Sex Pistols te balada post-punk për Eurovizionin

Muzika
Neurokirurgu, për të shmangur Alzheimerin dhe Parkinsonin, anashkalon mëngjesin për dy ditë

Neurokirurgu, për të shmangur Alzheimerin dhe Parkinsonin, anashkalon mëngjesin për dy ditë

Shëndetësi Lajme
Studimi i ri tregon lidhjen midis sasisë së proteinave amiloide me sëmundjen e Alzheimerit

Studimi i ri tregon lidhjen midis sasisë së proteinave amiloide me sëmundjen e Alzheimerit

Shëndetësi Lajme
Provoni një test me gishta: Nëse nuk mund ta bëni këtë, rrezikoni të pësoni goditje në tru

Provoni një test me gishta: Nëse nuk mund ta bëni këtë, rrezikoni të pësoni goditje në tru

Të tjera
Chris Hemsworth do të bëjë pushim në karrierë, pasi mësoi për rrezikun e zhvillimit të sëmundjes Alzheimer

Chris Hemsworth do të bëjë pushim në karrierë, pasi mësoi për rrezikun e zhvillimit të sëmundjes Alzheimer

Po Flitet
Pse gratë kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundjen e Alzheimerit sesa burrat?

Pse gratë kanë më shumë gjasa të zhvillojnë sëmundjen e Alzheimerit sesa burrat?

Shëndetësi Lajme
Vaji i ullirit për mbrojtje nga një sërë sëmundjesh

Vaji i ullirit për mbrojtje nga një sërë sëmundjesh

Shëndetësi Lajme
Cili është dallimi midis Alzheimerit dhe demencës? Shumica i ngatërrojnë këto nocione

Cili është dallimi midis Alzheimerit dhe demencës? Shumica i ngatërrojnë këto nocione

Këshilla mjekësore
Fazat e sëmundjes së Alzheimerit dhe çfarë duhet të dini rreth tyre

Fazat e sëmundjes së Alzheimerit dhe çfarë duhet të dini rreth tyre

Këshilla mjekësore