LAJMI I FUNDIT:

Robot

78 Artikuj

Art nga robotët

Art nga robotët

Lajme Teknologji
WasteShark, roboti që pastron mbeturinat e plastikës në ujëra – mund të mbledhë 500 kilogramë mbeturina apo 22.700 shishe

WasteShark, roboti që pastron mbeturinat e plastikës në ujëra – mund të mbledhë 500 kilogramë mbeturina apo 22.700 shishe

Lajme Teknologji
Roboti ARTEMIS udhëton në Paris për të marrë pjesë RoboCup

Roboti ARTEMIS udhëton në Paris për të marrë pjesë RoboCup

Lajme Teknologji
San Francisko anulon vendimin që policia të përdorë ‘robotët vrasës’

San Francisko anulon vendimin që policia të përdorë ‘robotët vrasës’

Amerika
Kur nuk ka kamarierë do të zëvendësohen me robotë

Kur nuk ka kamarierë do të zëvendësohen me robotë

Lajme Teknologji
Breshka amfibe zhvillohet nga hulumtuesit e universitetit të Yale, ky robot mund të ecë dhe notojë

Breshka amfibe zhvillohet nga hulumtuesit e universitetit të Yale, ky robot mund të ecë dhe notojë

Lajme Teknologji
Restoranti ku shërbejnë robotët mace – mund të kryejnë deri në 400 porosi në ditë

Restoranti ku shërbejnë robotët mace – mund të kryejnë deri në 400 porosi në ditë

Lajme Teknologji
Bezos i vë dorezat robotike që transmetojnë lëvizjet e tij tek duart e robotit, madje tenton ta “zgjidh” kubin e Rubikut

Bezos i vë dorezat robotike që transmetojnë lëvizjet e tij tek duart e robotit, madje tenton ta “zgjidh” kubin e Rubikut

Lajme Teknologji
Kompania japoneze e hekurudhave, do të përdorë robot humanoid për të kryer punët e rrezikshme

Kompania japoneze e hekurudhave, do të përdorë robot humanoid për të kryer punët e rrezikshme

Lajme Teknologji
Roboti Echo që “spiunon” pinguinët në Antarktidë

Roboti Echo që “spiunon” pinguinët në Antarktidë

Lajme Teknologji
Japonezi që u martua me kukull, po ankohet se nuk mund të flasë më me të – kjo për shkak të mospërkrahjes softuerike

Japonezi që u martua me kukull, po ankohet se nuk mund të flasë më me të – kjo për shkak të mospërkrahjes softuerike

Lajme Teknologji
Shkencëtarët japonezë zhvillojnë robotin që shpreh lumturinë, pikëllimin e frikën – zemërimin dhe befasinë

Shkencëtarët japonezë zhvillojnë robotin që shpreh lumturinë, pikëllimin e frikën – zemërimin dhe befasinë

Shkencë
Policia kufitare e SHBA-ve, teston në kufijtë me Meksikën qentë robotë – ata mund të patrullojnë plotësisht të pavarur

Policia kufitare e SHBA-ve, teston në kufijtë me Meksikën qentë robotë – ata mund të patrullojnë plotësisht të pavarur

Amerika
Elon Musk zbulon prioritetet për këtë vit, nuk janë veturat elektrike

Elon Musk zbulon prioritetet për këtë vit, nuk janë veturat elektrike

Lajme Teknologji
Roboti gjigant me katër këmbë

Roboti gjigant me katër këmbë

Lajme Teknologji
Specialitetet e preferuara ju vijnë nga tavani, robotët përgatisin dhe shërbejnë ushqimin në restorant

Specialitetet e preferuara ju vijnë nga tavani, robotët përgatisin dhe shërbejnë ushqimin në restorant

Lajme Teknologji
Shkencëtarët zhvillojnë dorën robotike që do të ushqejë njerëzit me lëndime në boshtin kurrizor

Shkencëtarët zhvillojnë dorën robotike që do të ushqejë njerëzit me lëndime në boshtin kurrizor

Lajme Teknologji
Japonezët prodhojnë robotin që luan basketboll, driblon dhe shënon me precizitet të paparë

Japonezët prodhojnë robotin që luan basketboll, driblon dhe shënon me precizitet të paparë

Lajme Teknologji
Zhvillohet dora robotike që kryen funksione të shumta, nga shtypja e kanaçes e deri të përdorimi i gërshërëve

Zhvillohet dora robotike që kryen funksione të shumta, nga shtypja e kanaçes e deri të përdorimi i gërshërëve

Lajme Teknologji
Roboti që kryen shumë funksione, lëviz si veturë e ngjitet shkallëve – madje rrotat i shfrytëzon si “këmbë”

Roboti që kryen shumë funksione, lëviz si veturë e ngjitet shkallëve – madje rrotat i shfrytëzon si “këmbë”

Lajme Teknologji
A do të huazonit fytyrën një roboti  për 200 mijë dollarë? Kompania e njohur në kërkim të vullnetarit

A do të huazonit fytyrën një roboti  për 200 mijë dollarë? Kompania e njohur në kërkim të vullnetarit

Lajme Teknologji
Kinezët që shkojnë të testohen kundër COVID-19, i pret roboti

Kinezët që shkojnë të testohen kundër COVID-19, i pret roboti

Lajme Teknologji
Studentët australianë prodhojnë merimangën-robot për hulumtimin e shpellave

Studentët australianë prodhojnë merimangën-robot për hulumtimin e shpellave

Këshilla Teknologjike
Roboti i cili përgatit 300 hamburgerë në ditë dhe fut enën e patateve në vaj për t’u fërguar

Roboti i cili përgatit 300 hamburgerë në ditë dhe fut enën e patateve në vaj për t’u fërguar

Kuriozitete