LAJMI I FUNDIT:
OpenAI

OpenAI

155 Artikuj

Info

OpenAI është një organizatë e kërkimit në inteligjencën artificiale (IA) me seli në San Francisco, Kaliforni. Ajo ka për qëllim të promovojë dhe zhvillojë inteligjencë artificiale në mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme për të përfituar njerëzimi si tërësi. Organizata punon në krijimin e teknologjive të IA dhe në publikimin e hulumtimeve dhe mjeteve me burim të hapur, në përpjekje për të ndihmuar në parandalimin e rrezikut që teknologjia e IA mund të përdoret në mënyra që mund të dëmtojnë shoqërinë. OpenAI është gjithashtu e njohur për zhvillimin e modeleve të IA si GPT (Generative Pretrained Transformer).

OpenAI po e braktis bashkëthemeluesi dhe shkencëtari kryesor

OpenAI po e braktis bashkëthemeluesi dhe shkencëtari kryesor

Lajme Teknologji
Qesh, bisedo dhe këndo me GPT-4o!

Qesh, bisedo dhe këndo me GPT-4o!

Cult+
Vjen GPT-4o – çfarë thotë për këtë risi Mira Murati

Vjen GPT-4o – çfarë thotë për këtë risi Mira Murati

Lajme Teknologji
AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

Analiza
ChatGPT mund të përdoret gjithashtu pa një llogari

ChatGPT mund të përdoret gjithashtu pa një llogari

Lajme Teknologji
Apple zbulon modelin e ri të AI që mund të mposht ChatGPT – Siri do të bëhet më e mençur dhe më e shpejtë

Apple zbulon modelin e ri të AI që mund të mposht ChatGPT – Siri do të bëhet më e mençur dhe më e shpejtë

Lajme Teknologji
Sora e OpenAI u jepet artistëve dhe kineastëve për herë të parë – ja disa nga videot më të mira që krijuan ata

Sora e OpenAI u jepet artistëve dhe kineastëve për herë të parë – ja disa nga videot më të mira që krijuan ata

Lajme Teknologji
Mira Murati ka një lajm të mirë për shfrytëzuesit e Inteligjencës Artificiale

Mira Murati ka një lajm të mirë për shfrytëzuesit e Inteligjencës Artificiale

Lajme Teknologji
Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Cult+
Elon Musku mund të kërkojë llogari nga OpenAI-ja – ndryshe nga bordi i saj

Elon Musku mund të kërkojë llogari nga OpenAI-ja – ndryshe nga bordi i saj

John Thornhill
Elon Musk padit krijuesin e ChatGPT mbi lidhjet e Microsoft

Elon Musk padit krijuesin e ChatGPT mbi lidhjet e Microsoft

Lajme Teknologji
Sa fatalistë duhet të jemi për AI-në?

Sa fatalistë duhet të jemi për AI-në?

John Thornhill
Microsoft kap hakerët e Kinës, Rusisë dhe Iranit duke përdorur mjetet e tij të Inteligjencës Artificiale

Microsoft kap hakerët e Kinës, Rusisë dhe Iranit duke përdorur mjetet e tij të Inteligjencës Artificiale

Lajme Teknologji
Altman me plan ambicioz për Inteligjencën Artificiale, por i duhen shtatë miliardë dollarë

Altman me plan ambicioz për Inteligjencën Artificiale, por i duhen shtatë miliardë dollarë

Lajme Teknologji
CEO i OpenAI: Pajisjet Apple, Vision Pro produkti i dytë më madhështor që nga lansimi i iPhone-it

CEO i OpenAI: Pajisjet Apple, Vision Pro produkti i dytë më madhështor që nga lansimi i iPhone-it

Lajme Teknologji
Autoritetet italiane: ChatGPT shkel ligjet e privatësisë – mund të gjobitet me miliona euro

Autoritetet italiane: ChatGPT shkel ligjet e privatësisë – mund të gjobitet me miliona euro

Lajme Teknologji
Zuckerberg me plan të ri për njerëzimin: Krijimi i inteligjencës mbi njerëzore, të “ngjashme me atë të Zotit”

Zuckerberg me plan të ri për njerëzimin: Krijimi i inteligjencës mbi njerëzore, të “ngjashme me atë të Zotit”

Lajme Teknologji
Inxhinierja shqiptare Mira Murati njofton për masat që do të marrë OpenAI për luftimin e dezinformatave para zgjedhjeve në SHBA

Inxhinierja shqiptare Mira Murati njofton për masat që do të marrë OpenAI për luftimin e dezinformatave para zgjedhjeve në SHBA

Lajme Teknologji
OpenAI: E pamundur të krijoni mjete me AI sikurse ChatGPT, pa qasje në materiale me të drejta autoriale

OpenAI: E pamundur të krijoni mjete me AI sikurse ChatGPT, pa qasje në materiale me të drejta autoriale

Lajme Teknologji
Chatboti Copilot i Microsoft tani i disponueshëm edhe për përdoruesit e iOS, ka të integruar versionin GPT-4 dhe DALL-E 3

Chatboti Copilot i Microsoft tani i disponueshëm edhe për përdoruesit e iOS, ka të integruar versionin GPT-4 dhe DALL-E 3

Lajme Teknologji
ChatGPT, revolucioni teknologjik në vitin 2023 – çfarë na pret në vitin 2024?

ChatGPT, revolucioni teknologjik në vitin 2023 – çfarë na pret në vitin 2024?

Lajme Teknologji
New York Times padit OpenAI dhe Microsoftin

New York Times padit OpenAI dhe Microsoftin

Lajme Teknologji
Microsoft lanson aplikacionin e Copilot për përdoruesit e Android, mund të bisedoni me të dhe të gjeneroni imazhe

Microsoft lanson aplikacionin e Copilot për përdoruesit e Android, mund të bisedoni me të dhe të gjeneroni imazhe

Lajme Teknologji
Apple dëshiron të përdorë arkivat e lajmeve për trajnimin e modeleve të saj me Inteligjencë Artificiale

Apple dëshiron të përdorë arkivat e lajmeve për trajnimin e modeleve të saj me Inteligjencë Artificiale

Lajme Teknologji