LAJMI I FUNDIT:

Hëna

161 Artikuj

Kompania e Jeff Bezos fiton kontratën nga NASA për ndërtimin e anijes kozmike që do të çojë astronautët në Hënë

Kompania e Jeff Bezos fiton kontratën nga NASA për ndërtimin e anijes kozmike që do të çojë astronautët në Hënë

Shkencë
Hyundai fillon të ndërtojë rover autonom për të eksploruar sipërfaqen e Hënës

Hyundai fillon të ndërtojë rover autonom për të eksploruar sipërfaqen e Hënës

Auto Lajme
NASA për herë të parë zgjedhë një grua dhe një afro-amerikan, si astronautë për fluturimin rreth Hënës

NASA për herë të parë zgjedhë një grua dhe një afro-amerikan, si astronautë për fluturimin rreth Hënës

Shkencë
Nokia do të dërgojë rrjetin 4G në Hënë

Nokia do të dërgojë rrjetin 4G në Hënë

Lajme Teknologji
Lockheed Martin zhvillon rrjetin satelitor për komunikim mes Hënës dhe Tokës

Lockheed Martin zhvillon rrjetin satelitor për komunikim mes Hënës dhe Tokës

Shkencë
NASA prezanton kostumin e ri hapësinor që do ta veshin astronautët në Hënë

NASA prezanton kostumin e ri hapësinor që do ta veshin astronautët në Hënë

Shkencë
Astronomi japonez regjistroi përplasjen e një meteori në Hënë

Astronomi japonez regjistroi përplasjen e një meteori në Hënë

Shkencë
A keni menduar ndonjëherë se sa mund të jetë ora në Hënë?

A keni menduar ndonjëherë se sa mund të jetë ora në Hënë?

Shkencë
Hëna po largohet ngadalë nga Toka

Hëna po largohet ngadalë nga Toka

Shkencë
Pluhuri, si një mburojë diellore për të ngadalësuar ngrohjen globale

Pluhuri, si një mburojë diellore për të ngadalësuar ngrohjen globale

Shkencë
Buzz Aldrin, njeriu i dytë që shkeli në Hënë martohet në moshën 93-vjeçare

Buzz Aldrin, njeriu i dytë që shkeli në Hënë martohet në moshën 93-vjeçare

Amerika
Koha e lindjes është vendimtare: Çfarë flet për ty dhe karakterin tënd?

Koha e lindjes është vendimtare: Çfarë flet për ty dhe karakterin tënd?

Lifestyle
Njerëzit do të mund të jetojnë në Hënë gjatë kësaj dekade, thotë NASA

Njerëzit do të mund të jetojnë në Hënë gjatë kësaj dekade, thotë NASA

Shkencë
Artemis I – raketa e NASA-s niset për në Hënë ku do të qëndrojë afër orbitës së satelitit për 26 ditë

Artemis I – raketa e NASA-s niset për në Hënë ku do të qëndrojë afër orbitës së satelitit për 26 ditë

Shkencë
NASA sërish shtyn lansimin e raketës në Hënë, fluturimi testues i radhës i planifikuar për 27 shtator

NASA sërish shtyn lansimin e raketës në Hënë, fluturimi testues i radhës i planifikuar për 27 shtator

Shkencë
Artemis I, shtyhet lansimi i raketës së NASA-s – shkak defekti në njërin nga katër motorët

Artemis I, shtyhet lansimi i raketës së NASA-s – shkak defekti në njërin nga katër motorët

Shkencë
NASA zbulon gropa në Hënë të cilat ofrojnë temperatura komforte

NASA zbulon gropa në Hënë të cilat ofrojnë temperatura komforte

Shkencë
Hëna mahnitëse Stugeron ndriçon qiejt

Hëna mahnitëse Stugeron ndriçon qiejt

Interesante
NASA me mision të rëndësishëm në hënë për eksplorimin e kupolave misterioze në parapërgatitje të fillimit të programit eksplorues hënor Artemis

NASA me mision të rëndësishëm në hënë për eksplorimin e kupolave misterioze në parapërgatitje të fillimit të programit eksplorues hënor Artemis

Shkencë
Hëna mund të ketë mjaftueshëm ujë për një bazë hënore, pretendon studimi

Hëna mund të ketë mjaftueshëm ujë për një bazë hënore, pretendon studimi

Shkencë
Eklipsi i plotë hënor ofroi pamje mahnitëse të Hënës

Eklipsi i plotë hënor ofroi pamje mahnitëse të Hënës

Shkencë
Eklipsi i plotë hënor: Një nga pamjet më mahnitëse pritet të shfaqet gjatë orëve në vijim

Eklipsi i plotë hënor: Një nga pamjet më mahnitëse pritet të shfaqet gjatë orëve në vijim

Shkencë
Për herë të parë shkencëtarët kanë rritur bimë nga dheu i Hënës

Për herë të parë shkencëtarët kanë rritur bimë nga dheu i Hënës

Shkencë
Kuptimi shpirtëror i eklipsit hënor të hënës së plotë me lule të majit 2022

Kuptimi shpirtëror i eklipsit hënor të hënës së plotë me lule të majit 2022

Lifestyle