Grupi i Kumanovës

Grupi i Kumanovës

Proces i filluar ndaj 37 personave nga Kosova, Shqipëria dhe Maqedonia.

Bëhet fjalë për konflikt të armatosur me forcat e sigurisë në Maqedoni. Gjatë 9 dhe 10 majit të vitit 2015 në lagjen e Trimave në Kumanovë u vranë 8 pjesëtarë të policisë së shtetit dhe ushtrisë.

Ky proces gjyqësor filloi më 9 shkurt të vitit të kaluar (2016) dhe mbaroi më 2 nëntor të 2017-ës.

Shtatë pjesëtarëve të Grupit të Kumanovës iu shqiptua burg i përjetshëm, të tjerëve gjithsejtë 746 vjet burg. Tre u liruan si të pafajshëm.

191 Artikuj