LAJMI I FUNDIT:

Filmi

339 Artikuj

Biopiku i mërzitshëm për heroinën e “Tangos së fundit në Paris”

Biopiku i mërzitshëm për heroinën e “Tangos së fundit në Paris”

Cult+
Ballafaqimi i realitetit diktatorial: Regjisori Mohammad Rasoulof arratiset nga Irani

Ballafaqimi i realitetit diktatorial: Regjisori Mohammad Rasoulof arratiset nga Irani

Cult+
Jeta problematike e aktorit Mickey Rooney dhe rënia e tij e trishtueshme

Jeta problematike e aktorit Mickey Rooney dhe rënia e tij e trishtueshme

Filmi
Biznesi i filmave … mbaroi!

Biznesi i filmave … mbaroi!

Cult+
Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi
Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Filmi
Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi
Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Cult+
“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

Filmi
Hitchcocku ishte plak i keq, por ende i shoh filmat e tij

Hitchcocku ishte plak i keq, por ende i shoh filmat e tij

Filmi
Njeriu që fle

Njeriu që fle

Filmi
“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

“La dolce vita” – një kontrapunkt aktual edhe i shoqërisë sonë

Filmi
A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

A dua të shikoj filma artistikë bashkë me fashistët? Jo, faleminderit Berlin!

Filmi
Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Një film surreal që të nxit të meditosh për jetën reale

Filmi
Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Filmi
Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Reklama e Apple-it që shpërlau trurin e Amerikës!

Filmi
Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Werner Herzog: Ëndërrimtari radikal

Filmi
“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

“Road House” – filmi më i mirë i keq i të gjitha kohërave!

Filmi
Viti në një fjalë: Barbenheimer

Viti në një fjalë: Barbenheimer

Filmi
“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

“Aquaman and the Lost Kingdom”: Filmi më kot i vitit 2023

Filmi
Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi “Maestro” – një rindërtim mjeshtëror dhe vetëm kaq

Filmi
Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Filmi
Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Zhgënjimi i francezëve me “Napoleonin” e Ridley Scottit

Filmi
“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

Filmi