LAJMI I FUNDIT:

Banka Botërore

481 Artikuj

Ministria e Bujqësisë: Së shpejti 10 milionë euro grant nga Banka Botërore për sistemin e ujitjes

Ministria e Bujqësisë: Së shpejti 10 milionë euro grant nga Banka Botërore për sistemin e ujitjes

Bujqësi
Lushaku-Sadriu i reagon Kurtit: Po bën propagandë duke shtrembëruar të dhënat e Bankës Botërore për shkallën e varfërisë

Lushaku-Sadriu i reagon Kurtit: Po bën propagandë duke shtrembëruar të dhënat e Bankës Botërore për shkallën e varfërisë

Të Tjera
Hoti i reagon Kurtit: Kosova qenka zhvilluar nga “regjimet e kaluara”

Hoti i reagon Kurtit: Kosova qenka zhvilluar nga “regjimet e kaluara”

Të Tjera
Kurti për raportin e Bankës Botërore: Krahasuar me 10 vite më parë, Kosova ka ulur shkallën e varfërisë për 35 për qind

Kurti për raportin e Bankës Botërore: Krahasuar me 10 vite më parë, Kosova ka ulur shkallën e varfërisë për 35 për qind

Të Tjera
Strategjia e re e Bankës Botërore thotë se mbështet konkurrueshmërinë për krijim e vendeve të punës në Kosovë

Strategjia e re e Bankës Botërore thotë se mbështet konkurrueshmërinë për krijim e vendeve të punës në Kosovë

Të Tjera
Banka Botërore rendit Lezhën dhe Dibrën ndër rajonet me papunësinë më të lartë në Ballkanin Perëndimor

Banka Botërore rendit Lezhën dhe Dibrën ndër rajonet me papunësinë më të lartë në Ballkanin Perëndimor

Shqipëri
Banka Botërore: Çmimet e mallrave pritet të regjistrojnë rënien më të madhe që nga pandemia COVID-19

Banka Botërore: Çmimet e mallrave pritet të regjistrojnë rënien më të madhe që nga pandemia COVID-19

Botë
Kostot vjetore të jetesës rriten me 9.4 për qind për familjet e varfra shqiptare

Kostot vjetore të jetesës rriten me 9.4 për qind për familjet e varfra shqiptare

Shqipëri
Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës me rritjen më të madhe në tri vitet e ardhshme, rreziqet inflacioniste vazhdojnë të mbesin të larta

Banka Botërore: Ekonomia e Kosovës me rritjen më të madhe në tri vitet e ardhshme, rreziqet inflacioniste vazhdojnë të mbesin të larta

Albert Spahiu
BB: Ekonomia e Maqedonisë së Veriut do të shënoj rritje të butë deri në 2.4 për qind

BB: Ekonomia e Maqedonisë së Veriut do të shënoj rritje të butë deri në 2.4 për qind

Ekonomi
Ndihma ekonomike mbulon vetëm 20 për qind të të varfërve në Shqipëri, ndër më të ulëtat në Evropë

Ndihma ekonomike mbulon vetëm 20 për qind të të varfërve në Shqipëri, ndër më të ulëtat në Evropë

Shqipëri
Banka Botërore: Shqipëria me nivelin më të lartë të pabarazisë ndërmjet klasave sociale

Banka Botërore: Shqipëria me nivelin më të lartë të pabarazisë ndërmjet klasave sociale

Shqipëri
Banka Botërore: Rritje për 2.4% të BPV-së në Maqedoni, shkalla e inflacionit do jetë 9.3%

Banka Botërore: Rritje për 2.4% të BPV-së në Maqedoni, shkalla e inflacionit do jetë 9.3%

Ekonomi
Banka Botërore e shqetësuar për largimin e njerëzve nga Shqipëria, Salinas: Synojmë që të forcojmë kapitalin njerëzor

Banka Botërore e shqetësuar për largimin e njerëzve nga Shqipëria, Salinas: Synojmë që të forcojmë kapitalin njerëzor

Shqipëri
Banka Botërore me fond 900 milionë dollarë për Shqipërinë, Rama: Rritja e pagave e domosdoshme

Banka Botërore me fond 900 milionë dollarë për Shqipërinë, Rama: Rritja e pagave e domosdoshme

Shqipëri
Rindërtimi dhe rimëkëmbja e Ukrainës do të kushtojë 411 miliardë dollarë, vlerëson Banka Botërore

Rindërtimi dhe rimëkëmbja e Ukrainës do të kushtojë 411 miliardë dollarë, vlerëson Banka Botërore

Botë
Banka Botërore miraton strategjinë e re 5- vjeçare për Shqipërinë, parashikon 900 milionë dollarë mbështetje

Banka Botërore miraton strategjinë e re 5- vjeçare për Shqipërinë, parashikon 900 milionë dollarë mbështetje

Shqipëri
Banka Botërore: Kosova e 37-ta në botë për barazi gjinore në biznes dhe ligj

Banka Botërore: Kosova e 37-ta në botë për barazi gjinore në biznes dhe ligj

Albert Spahiu
Kredia për reformën e skemës sociale, LDK kundër e LVV nuk merr pjesë në votim

Kredia për reformën e skemës sociale, LDK kundër e LVV nuk merr pjesë në votim

Financa
BB: Turizmi në Shqipëri, një mundësi e re për rritje të ekonomisë

BB: Turizmi në Shqipëri, një mundësi e re për rritje të ekonomisë

Shqipëri
Vitia takon shefin e Zyrës së Bankës Botërore për Kosovë, flasin për projektet në shëndetësi

Vitia takon shefin e Zyrës së Bankës Botërore për Kosovë, flasin për projektet në shëndetësi

Kosovë
Raporti i Bankës Botërore për rritjen ekonomike të Kosovës dhe vendeve të rajonit

Raporti i Bankës Botërore për rritjen ekonomike të Kosovës dhe vendeve të rajonit

Ekonomi
Paralajmëron Banka Botërore: Bota mund të hyjë në recesion të thellë ekonomik

Paralajmëron Banka Botërore: Bota mund të hyjë në recesion të thellë ekonomik

Botë
Sipas vlerësimit të Bankës Botërore, për rindërtimin e Ukrainës do të nevojiten 600 miliardë euro

Sipas vlerësimit të Bankës Botërore, për rindërtimin e Ukrainës do të nevojiten 600 miliardë euro

Evropa