LAJMI I FUNDIT:
Xhudo

Xhudo

1018 Artikuj

Info

Xhudo (që në shqip do të thotë ‘mënyrë e butë’) është krijuar në vitin 1882 nga Jigoro Kano, si një pedagogji fizike, mendore dhe morale në Japoni. Në përgjithësi konsiderohet si një art modern marcial që më vonë u zhvillua si një dyluftim dhe pastaj si sport olimpik.

Tipari më i spikatur është elementi konkurrues, ku qëllimi është hedhja apo rrëzimi i kundërshtarit, imobilizimi ose nënshtrimi, si edhe detyrimi për t’u dorëzuar përmes kapjes apo asfiskimit.

Majlinda Kelmendi është xhudistja më e suksesshme e Kosovës, e cila ka fituar tituj evropianë e botërorë, ndërsa në gusht 2016 u bë sportistja e parë e vendit tonë që fiton Medaljen e Artë Olimpike.

Majlinda Kelmendi: E dija që do e pushtoja botën, rrezikova edhe të paralizohesha

Majlinda Kelmendi: E dija që do e pushtoja botën, rrezikova edhe të paralizohesha

Xhudo
Laura Fazliu fiton medaljen e bronztë në Grand Slamin e Kazakistanit

Laura Fazliu fiton medaljen e bronztë në Grand Slamin e Kazakistanit

Xhudo
Akil Gjakova dhe Loriana Kuka eliminohen, Laura Fazliu vazhdon garën për medalje në Grand Slamin e Kazakistanit

Akil Gjakova dhe Loriana Kuka eliminohen, Laura Fazliu vazhdon garën për medalje në Grand Slamin e Kazakistanit

Xhudo
Nora Gjakova fiton medaljen e argjendtë në Grand Slamin e Kazakistanit

Nora Gjakova fiton medaljen e argjendtë në Grand Slamin e Kazakistanit

Xhudo
Nora Gjakova siguron të argjendtën, synon të artën në finalen e Grand Slamit të Kazakistanit

Nora Gjakova siguron të argjendtën, synon të artën në finalen e Grand Slamit të Kazakistanit

Xhudo
Albin Kurti: Majlinda është simbol i suksesit të Kosovës – kampione në tatami, kampione në jetë dhe kampione përjetë

Albin Kurti: Majlinda është simbol i suksesit të Kosovës – kampione në tatami, kampione në jetë dhe kampione përjetë

Xhudo
Kurti: Në punën time po e ndjekë shembullin e Majlinda Kelmendit

Kurti: Në punën time po e ndjekë shembullin e Majlinda Kelmendit

Xhudo
Loriana Kuka fiton medaljen e bronztë në Grand Prixin e Taxhikistan

Loriana Kuka fiton medaljen e bronztë në Grand Prixin e Taxhikistan

Xhudo
Akil Gjakova renditet i shtati, Loriana Kuka një fitore larg medaljes së bronztë

Akil Gjakova renditet i shtati, Loriana Kuka një fitore larg medaljes së bronztë

Xhudo
Akil Gjakova dhe Loriana Kuka ndalen në çerekfinale, kërkojnë të bronztën me repesazh

Akil Gjakova dhe Loriana Kuka ndalen në çerekfinale, kërkojnë të bronztën me repesazh

Xhudo
Loriana Kuka mposhtet në repesazh në Grand Prixin e Austrisë

Loriana Kuka mposhtet në repesazh në Grand Prixin e Austrisë

Xhudo
Akil Gjakova nuk arrin të fitojë medaljen e bronztë në Grand Prixin e Austrisë

Akil Gjakova nuk arrin të fitojë medaljen e bronztë në Grand Prixin e Austrisë

Xhudo
Akil Gjakova dhe Loriana Kuka kërkojnë medaljen e bronztë me anë të repesazhit

Akil Gjakova dhe Loriana Kuka kërkojnë medaljen e bronztë me anë të repesazhit

Xhudo
Akil Gjakova kalon në çerekfinale të Grand Prixit të Austrisë

Akil Gjakova kalon në çerekfinale të Grand Prixit të Austrisë

Xhudo
Loriana Kuka fiton përballjen e dytë në Grand Prixin e Austrisë, Laura Fazliu eliminohet

Loriana Kuka fiton përballjen e dytë në Grand Prixin e Austrisë, Laura Fazliu eliminohet

Xhudo
Akil Gjakova kalon në raundin e tretë të Grand Prixit të Austrisë

Akil Gjakova kalon në raundin e tretë të Grand Prixit të Austrisë

Xhudo
Akil Gjakova e nis me fitore Grand Prixin e Austrisë

Akil Gjakova e nis me fitore Grand Prixin e Austrisë

Xhudo
Flaka Loxha eliminohet në luftën e parë, Erza Muminoviq në të dytën në Grand Prixin e Austrisë

Flaka Loxha eliminohet në luftën e parë, Erza Muminoviq në të dytën në Grand Prixin e Austrisë

Xhudo
Evropiani i Xhudos, 40 shtete zbarkojnë në Kosovë në muajin dhjetor

Evropiani i Xhudos, 40 shtete zbarkojnë në Kosovë në muajin dhjetor

Xhudo