LAJMI I FUNDIT:

Këshilli Gjyqësor i Kosovës

136 Artikuj

Dënimet me kusht më të shpeshtit për të miturit, problematike situata me recedivistët

Dënimet me kusht më të shpeshtit për të miturit, problematike situata me recedivistët

Drejtësi
KGJK degradon gjyqtarin Luan Berisha, shkak parashkrimi i 152 lëndëve gjyqësore

KGJK degradon gjyqtarin Luan Berisha, shkak parashkrimi i 152 lëndëve gjyqësore

Drejtësi
KGjK ia ofron mbi 61 mijë euro dëmshpërblim Naser Pajazitajt, ky i fundit refuzon pasi kërkoi mbi 1 milion

KGjK ia ofron mbi 61 mijë euro dëmshpërblim Naser Pajazitajt, ky i fundit refuzon pasi kërkoi mbi 1 milion

Drejtësi
Deri në tre vjet zgjasin proceset gjyqësore të divorcit në Kosovë

Deri në tre vjet zgjasin proceset gjyqësore të divorcit në Kosovë

Drejtësi
Gjykatat në Kosovë “nuk e zbatuan udhëzuesin” në dënimet për terrorizëm

Gjykatat në Kosovë “nuk e zbatuan udhëzuesin” në dënimet për terrorizëm

Drejtësi
Kryesuesi i KGjK-së i thotë deputetes së LVV-së se s’do të lejojë kurrë që Auditori t’i fusë duart në lëndët e gjykatave

Kryesuesi i KGjK-së i thotë deputetes së LVV-së se s’do të lejojë kurrë që Auditori t’i fusë duart në lëndët e gjykatave

Drejtësi
Shoqata Sindikale e Administratës së Gjykatës Themelore në Prishtinë kërkon të përafrohen pagat e tyre me pagat e gjyqtarëve

Shoqata Sindikale e Administratës së Gjykatës Themelore në Prishtinë kërkon të përafrohen pagat e tyre me pagat e gjyqtarëve

Kosovë
Të liruarit me kusht nga burgu, Daka: Ka pasur raste kur janë larguar nga Kosova pa paralajmërim

Të liruarit me kusht nga burgu, Daka: Ka pasur raste kur janë larguar nga Kosova pa paralajmërim

Kosovë
Rreth 700 kërkesa për lirim me kusht për 9 muaj, 50 për qind e tyre janë aprovuar

Rreth 700 kërkesa për lirim me kusht për 9 muaj, 50 për qind e tyre janë aprovuar

Kosovë
Kryesuesi i KGjK-së takon ambasadorin e BE-së në Kosovë, flasin për reformat dhe pavarësinë e gjyqësorit

Kryesuesi i KGjK-së takon ambasadorin e BE-së në Kosovë, flasin për reformat dhe pavarësinë e gjyqësorit

Drejtësi
Kurti takon kryesuesin e KGJK-së, Albert Zogaj – flasin për efikasitetin e gjyqësorit dhe veriun

Kurti takon kryesuesin e KGJK-së, Albert Zogaj – flasin për efikasitetin e gjyqësorit dhe veriun

Drejtësi
Gjyqtarët serbë, KGJK-ja propozon shkarkimin e Kryetarit të Gjykatës dhe shefit të Divizionit të Apelit në Mitrovicë

Gjyqtarët serbë, KGJK-ja propozon shkarkimin e Kryetarit të Gjykatës dhe shefit të Divizionit të Apelit në Mitrovicë

Drejtësi
Mungesa e klimatizimit në Pallatin e Drejtësisë, KGJK vendos për reduktimin e punës së gjykatave

Mungesa e klimatizimit në Pallatin e Drejtësisë, KGJK vendos për reduktimin e punës së gjykatave

Kosovë
Këshilli Gjyqësor paralajmëron ndërprerje të punës, shkak temperaturat e larta si pasojë e mungesës së klimatizimit

Këshilli Gjyqësor paralajmëron ndërprerje të punës, shkak temperaturat e larta si pasojë e mungesës së klimatizimit

Kosovë
​Rritet numri i qytetarëve që kërkojnë ndihmë juridike falas

​Rritet numri i qytetarëve që kërkojnë ndihmë juridike falas

Drejtësi
Fejzullah Rexhepi propozohet për kryetar të Gjykatës Supreme

Fejzullah Rexhepi propozohet për kryetar të Gjykatës Supreme

Drejtësi
Rekomandimet e Avokatit të Popullit nuk merren seriozisht nga institucionet

Rekomandimet e Avokatit të Popullit nuk merren seriozisht nga institucionet

Drejtësi
Anulohen seancat e caktuara nëpër gjykata në ditët e festave zyrtare

Anulohen seancat e caktuara nëpër gjykata në ditët e festave zyrtare

Drejtësi
Këshilli Gjyqësor dhe komuna e Prishtinës me memorandum për thirrjet elektronike

Këshilli Gjyqësor dhe komuna e Prishtinës me memorandum për thirrjet elektronike

Kosovë
Dështimi i seancave për shkak të përkthyesëve, KGJK-ja hap konkurs

Dështimi i seancave për shkak të përkthyesëve, KGJK-ja hap konkurs

Drejtësi
Presidentja Osmani dekretoi 21 prokurorë me mandat fillestar

Presidentja Osmani dekretoi 21 prokurorë me mandat fillestar

Drejtësi
Transferimi i lëndëve nga Gjykata e Mitrovicës, avokatët kundër

Transferimi i lëndëve nga Gjykata e Mitrovicës, avokatët kundër

Drejtësi
KGJK i kërkon Avokatit të Popullit që Ligjin e Pagave ta dërgojë në Kushtetuese

KGJK i kërkon Avokatit të Popullit që Ligjin e Pagave ta dërgojë në Kushtetuese

Financa
Nuk morën votat e mjaftueshme në Kuvend, përsëritet konkursi për zgjedhjen e një anëtari të KGJK-së

Nuk morën votat e mjaftueshme në Kuvend, përsëritet konkursi për zgjedhjen e një anëtari të KGJK-së

Kosovë