LAJMI I FUNDIT:

Gratë

188 Artikuj

Pse gratë që stërviten rregullisht kanë më shumë përfitime se burrat

Pse gratë që stërviten rregullisht kanë më shumë përfitime se burrat

Aktivitete sportive
RCC shpall gratë sipërmarrëse të Ballkanit Perëndimor për vitin 2023

RCC shpall gratë sipërmarrëse të Ballkanit Perëndimor për vitin 2023

Kosovë
Ikonat e lëvizjes së emancipimit të gruas në Gjermani

Ikonat e lëvizjes së emancipimit të gruas në Gjermani

Cult+
“Parlamentarizmi dhe Rezoluta 1325”  – përfshirja e grave, parakusht për paqe dhe demokracinë

“Parlamentarizmi dhe Rezoluta 1325” – përfshirja e grave, parakusht për paqe dhe demokracinë

Kosovë
Rrëfime frymëzuese të grave në Kosovë

Rrëfime frymëzuese të grave në Kosovë

Sociale
Lansohet masa për punësimin e grave – viktima të dhunës në familje, 70 për qind e pagës subvencionohet nga Qeveria

Lansohet masa për punësimin e grave – viktima të dhunës në familje, 70 për qind e pagës subvencionohet nga Qeveria

Kosovë
‘Grua e kënaqur, jetë e lumtur’ – burrat i lejojnë partneret e tyre të fitojnë në lojëra për ta shpëtuar jetën e tyre intime

‘Grua e kënaqur, jetë e lumtur’ – burrat i lejojnë partneret e tyre të fitojnë në lojëra për ta shpëtuar jetën e tyre intime

Intimitet dhe Pasion
Pse gratë më pak se burrat po e shfrytëzojnë Inteligjencën Artificiale?

Pse gratë më pak se burrat po e shfrytëzojnë Inteligjencën Artificiale?

Lajme Teknologji
Pabarazi gjinore në tregun e punës në Kosovë – sektori i tregtisë me përqindjen më të madhe të punësimit të burrave dhe grave

Pabarazi gjinore në tregun e punës në Kosovë – sektori i tregtisë me përqindjen më të madhe të punësimit të burrave dhe grave

Të Tjera
Studimi tregon moshën në të cilën gratë tradhtojnë më shumë, por edhe se kanë më pak pendim se burrat

Studimi tregon moshën në të cilën gratë tradhtojnë më shumë, por edhe se kanë më pak pendim se burrat

Në çift
Studimi suedez: Pse konsumi i birrës u bën mirë femrave

Studimi suedez: Pse konsumi i birrës u bën mirë femrave

Shëndetësi Lajme
U pyet pse nuk jetojnë gruaja dhe vajza e tij në Kosovë, Kurti: Ato jetojnë edhe në Prishtinë dhe në Oslo, jam paqësor

U pyet pse nuk jetojnë gruaja dhe vajza e tij në Kosovë, Kurti: Ato jetojnë edhe në Prishtinë dhe në Oslo, jam paqësor

Kosovë
Teksa burrat e papunë ikin jashtë vendit, gratë shqiptare shfrytëzojnë liritë e reja

Teksa burrat e papunë ikin jashtë vendit, gratë shqiptare shfrytëzojnë liritë e reja

Cult+
Burrat qëndrojnë të martuar për gjithë jetën vetëm nëse gruaja i plotëson këto dy kushte

Burrat qëndrojnë të martuar për gjithë jetën vetëm nëse gruaja i plotëson këto dy kushte

Në çift
Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Të përbashkëtat e kritikëve që shanë Georgia O’Keeffe-in

Piktura
Kurti: Mbështetja e grave në biznes fuqizon ekonominë e vendit

Kurti: Mbështetja e grave në biznes fuqizon ekonominë e vendit

Biznes
Kontributi i grave shqiptare për vendin vlerësohet shumë i rëndësishëm

Kontributi i grave shqiptare për vendin vlerësohet shumë i rëndësishëm

Kosovë
Haxhiu: Fuqizimi i grave ndodh vetëm kur ato pavarësohen ekonomikisht

Haxhiu: Fuqizimi i grave ndodh vetëm kur ato pavarësohen ekonomikisht

Kosovë
Gjatë 12 muajve 109 gra u vranë në Mbretërinë e Bashkuar

Gjatë 12 muajve 109 gra u vranë në Mbretërinë e Bashkuar

Evropa
Gratë në Gjermani ende paguhen 5 herë më pak se burrat

Gratë në Gjermani ende paguhen 5 herë më pak se burrat

Botë
Dhoma e Tregtisë: Vetëm 15.9 për qind e grave janë të punësuara

Dhoma e Tregtisë: Vetëm 15.9 për qind e grave janë të punësuara

Kosovë
Gratë paguhen 18 për qind më pak se burrat në Gjermani

Gratë paguhen 18 për qind më pak se burrat në Gjermani

Botë
Gratë dhe letërsia

Gratë dhe letërsia

Fjala+
RMV: 150 gra preken nga kanceri i mitrës çdo vit

RMV: 150 gra preken nga kanceri i mitrës çdo vit

Maqedonia e Veriut