LAJMI I FUNDIT:

FMN

421 Artikuj

FMN-ja parashikon krizë në skemën e pensioneve në Shqipëri, pritet ulje e kontribuesëve dhe rritje e pensionistëve në të ardhmen

FMN-ja parashikon krizë në skemën e pensioneve në Shqipëri, pritet ulje e kontribuesëve dhe rritje e pensionistëve në të ardhmen

Shqipëri
FMN përfundon rishikimet e para të Kosovës: Marrëveshja Stand-By, 38.4 milionë euro mbështetje

FMN përfundon rishikimet e para të Kosovës: Marrëveshja Stand-By, 38.4 milionë euro mbështetje

Ekonomi
FMN-ja për Shqipërinë: Investimet të orientohen drejt projekteve produktive

FMN-ja për Shqipërinë: Investimet të orientohen drejt projekteve produktive

Shqipëri
Mete: Shqipëria del nga lista “gri” e pastrimit të parave

Mete: Shqipëria del nga lista “gri” e pastrimit të parave

Shqipëri
Ekipi i FMN-së: Zgjedhja e guvernatorit të BQK-së i ka dhënë shtysë të re zbatimit të reformave fiskale dhe financiare në Kosovë

Ekipi i FMN-së: Zgjedhja e guvernatorit të BQK-së i ka dhënë shtysë të re zbatimit të reformave fiskale dhe financiare në Kosovë

Ekonomi
FMN jep vlerësimet për ndikimin e sanksioneve të BE-së ndaj Kosovës

FMN jep vlerësimet për ndikimin e sanksioneve të BE-së ndaj Kosovës

Financa
Angelovska-Bezhoska – Kruse: Roli statistikor i Bankës Popullore është jetik për zbatimin e politikave të duhura makroekonomike

Angelovska-Bezhoska – Kruse: Roli statistikor i Bankës Popullore është jetik për zbatimin e politikave të duhura makroekonomike

Maqedonia e Veriut
FMN përmirëson parashikimin për rritjen ekonomike të Shqipërisë në 3.6 për qind

FMN përmirëson parashikimin për rritjen ekonomike të Shqipërisë në 3.6 për qind

Shqipëri
Zyrtarët e LDK-së takojnë shefin e Misionit të FMN-së, flasin për gjendjen ekonomike në vend

Zyrtarët e LDK-së takojnë shefin e Misionit të FMN-së, flasin për gjendjen ekonomike në vend

Kosovë
Takim me përfaqësuesin e FMN-së, Shqipëria angazhohet për të vijuar konsolidimin fiskal

Takim me përfaqësuesin e FMN-së, Shqipëria angazhohet për të vijuar konsolidimin fiskal

Shqipëri
FMN kërkon nga G20-ta të përmbush detyrimet financiare për klimën

FMN kërkon nga G20-ta të përmbush detyrimet financiare për klimën

Botë
Banka e Shqipërisë pret përfaqësuesin rajonal të FMN-së: Inflacioni kthehet në objektiv në mesin e vitit 2024

Banka e Shqipërisë pret përfaqësuesin rajonal të FMN-së: Inflacioni kthehet në objektiv në mesin e vitit 2024

Shqipëri
Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar konfirmojnë mbështetjen për projektet e sektorit financiar të Kosovës

Banka Botërore dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar konfirmojnë mbështetjen për projektet e sektorit financiar të Kosovës

Financa
Drejtoresha e FMN-së uron Ahmet Ismailin me rastin e emërimit si guvernator i BQK-së

Drejtoresha e FMN-së uron Ahmet Ismailin me rastin e emërimit si guvernator i BQK-së

Financa
Rritje të ngadalësuar ekonomike edhe në vitin 2023, kërkohen reforma

Rritje të ngadalësuar ekonomike edhe në vitin 2023, kërkohen reforma

Biznes
FMN: Nëse masat e BE-së mbesin gjatë në fuqi do të jenë pengesë për zhvillimin ekonomik

FMN: Nëse masat e BE-së mbesin gjatë në fuqi do të jenë pengesë për zhvillimin ekonomik

Financa
FMN: Të hyrat fiskale në Kosovë vazhdonjë të rriten, tensionet në veri ndikuan në bashkëpunimin ekonomik me partnerë dhe donatorë

FMN: Të hyrat fiskale në Kosovë vazhdonjë të rriten, tensionet në veri ndikuan në bashkëpunimin ekonomik me partnerë dhe donatorë

Financa
Eksportuesit shqiptar letër FMN-së, Bankës Botërore dhe BERZH-it: Rënia e euros po ndikohet nga paratë kriminale

Eksportuesit shqiptar letër FMN-së, Bankës Botërore dhe BERZH-it: Rënia e euros po ndikohet nga paratë kriminale

Shqipëri
“Çmimi i grurit do rritet”, FMN: Lufta në Ukrainë do të ndikojë në gjithë botën

“Çmimi i grurit do rritet”, FMN: Lufta në Ukrainë do të ndikojë në gjithë botën

Bujqësi
FMN: Informaliteti në punësim 50 për qind në Shqipëri, shkak sigurimet e larta në pagat e ulëta

FMN: Informaliteti në punësim 50 për qind në Shqipëri, shkak sigurimet e larta në pagat e ulëta

Shqipëri
Kosova mirëpret shtetet anëtare të konstituencës së Bankës Botërore dhe FMN-së

Kosova mirëpret shtetet anëtare të konstituencës së Bankës Botërore dhe FMN-së

Financa
Kurti falënderon Bankën Botërore dhe FMN-në për mbështetjen e Kosovës drejt stabilitetit dhe prosperitetit ekonomik

Kurti falënderon Bankën Botërore dhe FMN-në për mbështetjen e Kosovës drejt stabilitetit dhe prosperitetit ekonomik

Ekonomi
FMN: Në Maqedoni ka hapësirë për paga më të larta në sektorin publik, kujdes me inflacionin

FMN: Në Maqedoni ka hapësirë për paga më të larta në sektorin publik, kujdes me inflacionin

Ekonomi
FMN: Ekonomia shqiptare e qëndrueshme, rritja mbështetet nga kërkesa konsumatore, turizmi dhe ndërtimi

FMN: Ekonomia shqiptare e qëndrueshme, rritja mbështetet nga kërkesa konsumatore, turizmi dhe ndërtimi

Shqipëri