LAJMI I FUNDIT:

DW

215 Artikuj

Vazhdojnë mosmarrëveshjet për buxhetin federal të Gjermanisë për vitin 2024

Vazhdojnë mosmarrëveshjet për buxhetin federal të Gjermanisë për vitin 2024

Botë
50 mijë punëtorë në vit, çfarë fuqie punëtore dhe kualifikime po kërkon Gjermania nga vendet e Ballkanit?

50 mijë punëtorë në vit, çfarë fuqie punëtore dhe kualifikime po kërkon Gjermania nga vendet e Ballkanit?

Botë
Gjermania miraton Projektligjin që lejon ardhjen e 50 mijë punëtorëve në vit nga Ballkani, këto janë lehtësimet për t’u pajisur me vizë

Gjermania miraton Projektligjin që lejon ardhjen e 50 mijë punëtorëve në vit nga Ballkani, këto janë lehtësimet për t’u pajisur me vizë

Botë
Paralajmërohet grevë masive nga sindikatat e transportit dhe hekurudhave në të gjithë Gjermaninë

Paralajmërohet grevë masive nga sindikatat e transportit dhe hekurudhave në të gjithë Gjermaninë

Botë
Kriza e bankës Credit Suisse – çfarë po ndodh në tregjet financiare?

Kriza e bankës Credit Suisse – çfarë po ndodh në tregjet financiare?

Botë
Gjermania do të dyfishojë numrin e punëtorëve nga Ballkani – janë dy kritere që duhet plotësuar

Gjermania do të dyfishojë numrin e punëtorëve nga Ballkani – janë dy kritere që duhet plotësuar

Botë
SHBA-ja miraton projektin më të madh të shpimit të puseve të naftës në Alaskë

SHBA-ja miraton projektin më të madh të shpimit të puseve të naftës në Alaskë

Botë
Gjermania në kërkim të hidrogjenit dhe tregtisë së lirë

Gjermania në kërkim të hidrogjenit dhe tregtisë së lirë

Botë
Inflacioni ul fuqinë blerëse të pagës minimale në shumë në vende të BE-së

Inflacioni ul fuqinë blerëse të pagës minimale në shumë në vende të BE-së

Botë
Lufta në Ukrainë, çmimet e energjisë, inflacioni dhe burokracia – problemet me të cilët po ballafaqohet ekonomia gjermane

Lufta në Ukrainë, çmimet e energjisë, inflacioni dhe burokracia – problemet me të cilët po ballafaqohet ekonomia gjermane

Botë
Gratë në Gjermani ende paguhen 5 herë më pak se burrat

Gratë në Gjermani ende paguhen 5 herë më pak se burrat

Botë
Tesla ka një lajm të mirë dhe një të keq për prodhimin e saj në Gjermani – shkak janë lehtësirat tatimore

Tesla ka një lajm të mirë dhe një të keq për prodhimin e saj në Gjermani – shkak janë lehtësirat tatimore

Botë
Gjermanët në pritje të rritjes së kontributeve pensionale

Gjermanët në pritje të rritjes së kontributeve pensionale

Botë
Pandemia COVID-19 ka ndryshuar përfundimisht kulturën e punës

Pandemia COVID-19 ka ndryshuar përfundimisht kulturën e punës

Botë
Cramoni pret se me Planin evropian 5 shtetet e BE-së ta njohin Kosovën

Cramoni pret se me Planin evropian 5 shtetet e BE-së ta njohin Kosovën

Kosovë
Bie dukshëm varësia për gazin nga Rusia për tregut evropian

Bie dukshëm varësia për gazin nga Rusia për tregut evropian

Botë
Gjermania do të sjellë punëtorë të kualifikuar nga India

Gjermania do të sjellë punëtorë të kualifikuar nga India

Botë
Sarrazin: Propozimi evropian nuk do të zgjidhë të gjitha problemet mes Kosovës dhe Serbisë, por do të hapte një shteg pozitiv

Sarrazin: Propozimi evropian nuk do të zgjidhë të gjitha problemet mes Kosovës dhe Serbisë, por do të hapte një shteg pozitiv

Kosovë
Përmirësohet klima e blerjeve dhe konsumit në Gjermani

Përmirësohet klima e blerjeve dhe konsumit në Gjermani

Botë
Sanksionet perëndimore kanë shkaktuar humbje të konsiderueshme në ekonominë ruse – mbi 1,000 kompani u larguan nga vendi

Sanksionet perëndimore kanë shkaktuar humbje të konsiderueshme në ekonominë ruse – mbi 1,000 kompani u larguan nga vendi

Botë
Rritet numri i kuzhinave popullore ku shërbehen të varfrit në Gjermani

Rritet numri i kuzhinave popullore ku shërbehen të varfrit në Gjermani

Botë
Instituti Ndërkombëtar i Shtypit: Dhuna fizike dhe sulmet verbale ndaj gazetarëve janë kërcënimet më të rënda ndaj medies në Shqipëri

Instituti Ndërkombëtar i Shtypit: Dhuna fizike dhe sulmet verbale ndaj gazetarëve janë kërcënimet më të rënda ndaj medies në Shqipëri

Shqipëri
Ford shkurton 3,800 vende pune në Evropë, pjesa më e madhe në Gjermani

Ford shkurton 3,800 vende pune në Evropë, pjesa më e madhe në Gjermani

Botë
Pagat e praktikantëve në Gjermani për herë të parë kalojnë vlerën e 1,000 eurove

Pagat e praktikantëve në Gjermani për herë të parë kalojnë vlerën e 1,000 eurove

Botë