LAJMI I FUNDIT:

Dramaturgjia

85 Artikuj

Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Fakte
Bashkëkohësimi i një përralle

Bashkëkohësimi i një përralle

Teatri
Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Takimet e mia me Luigi Pirandellon

Teatri
Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Teatri
Vramendje vere për fatin e letërsisë …

Vramendje vere për fatin e letërsisë …

Cult+
Autorja që acaroi anglezët: Shekspiri ishte grua?!

Autorja që acaroi anglezët: Shekspiri ishte grua?!

Cult+
Churchilli, BBC-ja dhe beteja për paanshmërinë

Churchilli, BBC-ja dhe beteja për paanshmërinë

Analiza
Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Revolucionariteti në letërsi dhe krijimtaria provokative

Teatri
Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Miti i gjarprit të shtëpisë në diskursin dramatik të Ajri Begut

Teatri
Ana e errët e anglezit tipik

Ana e errët e anglezit tipik

Teatri
Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Zona e mbivendosjes në dramën moderne

Libri
Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Shkrimtari që i dha pavdekësinë artit skenik

Teatri
“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

“Zonjusha Gjulia” dhe natyralizmi si qëllim filozofik

Teatri
Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Krijimi i realitetit të lartë dhe fundosja e Sodomës dhe Gomorës

Teatri
Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Elementi mitologjik në dramën e shkruar në Kosovë

Teatri
Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Rëndësia e çështjes së ndikimit të mitit dhe ritualit në teatrin dhe dramën e shekullit XX

Teatri
Përse Brechti vihet në skenë në mbarë botën?

Përse Brechti vihet në skenë në mbarë botën?

Cult+
Martin McDonagh, dramaturgu ngurrues që u bë regjisor filmi

Martin McDonagh, dramaturgu ngurrues që u bë regjisor filmi

Filmi
Skënderbeu i tragjedisë së Haxhiademit: Një tjetër pavdekësi, por e plagosur

Skënderbeu i tragjedisë së Haxhiademit: Një tjetër pavdekësi, por e plagosur

Cult+
Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Varësia e ndërsjellët mes tragjikes dhe komikes dhe qarku i dramaturgëve shqiptarë – i kolaboracionistëve politikë

Teatri
“Medea” si bazë e tragjedisë apo vetë pasoja e një gruaje

“Medea” si bazë e tragjedisë apo vetë pasoja e një gruaje

Teatri
Hovi i dramës moderne

Hovi i dramës moderne

Teatri
Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Brehti dhe doktrina mbi mosnënshtrimin karshi emocioneve

Teatri
Dramaturgjia e autoportretit te Strindbergu

Dramaturgjia e autoportretit te Strindbergu

Teatri