LAJMI I FUNDIT:

UÇK-ja

131 Artikuj

“Përballimin e ofensivës serbe për çlirimin e Kosovës” – 25 vjet nga mobilizimi i UÇK-së

“Përballimin e ofensivës serbe për çlirimin e Kosovës” – 25 vjet nga mobilizimi i UÇK-së

Kosovë
Haradinaj: Gjatë luftës ka pasur propagandë ndaj UÇK-së, quheshim dorë e zgjatur e Serbisë

Haradinaj: Gjatë luftës ka pasur propagandë ndaj UÇK-së, quheshim dorë e zgjatur e Serbisë

Kosovë
Sypatremburit e Shqipërisë që dhanë jetën për Kosovën

Sypatremburit e Shqipërisë që dhanë jetën për Kosovën

Kosovë
Prokuroria kërkon rikthimin në burg të ish-luftëtarit të UÇK-së, Dritan Goxhaj

Prokuroria kërkon rikthimin në burg të ish-luftëtarit të UÇK-së, Dritan Goxhaj

Shqipëri
Lufta për Kosovën: “Patkoi” – projekti serb për dëbimin kolektiv të shqiptarëve

Lufta për Kosovën: “Patkoi” – projekti serb për dëbimin kolektiv të shqiptarëve

Fakte
Apeli ia ul dënimin Salih Mustafës nga 26 në 22 vjet burgim

Apeli ia ul dënimin Salih Mustafës nga 26 në 22 vjet burgim

Kosovë
Ditëlindja e komandantit legjendar Adem Jashari

Ditëlindja e komandantit legjendar Adem Jashari

Kosovë
“Nuk po gjykohet UÇK-ja, por veprimet e individëve” – Michael Doyle sqaron funksionimin e Gjykatës Speciale

“Nuk po gjykohet UÇK-ja, por veprimet e individëve” – Michael Doyle sqaron funksionimin e Gjykatës Speciale

Drejtësi
Dedaj: Institucionet e Kosovës nuk i ofruan bashkëpunimin e duhur UÇK-së

Dedaj: Institucionet e Kosovës nuk i ofruan bashkëpunimin e duhur UÇK-së

Kosovë
26 vjet nga rënia e dëshmorit Adrian Krasniqi

26 vjet nga rënia e dëshmorit Adrian Krasniqi

Kosovë
Dritan Goxhaj flet pasi u lirua nga burgu: U vërtetua që jemi në rrugën e drejtë dhe se UÇK-ja ka luftuar drejtë

Dritan Goxhaj flet pasi u lirua nga burgu: U vërtetua që jemi në rrugën e drejtë dhe se UÇK-ja ka luftuar drejtë

Drejtësi
​25 vite nga vrasja e Abedin Rexhës, i njohur si Sandokani

​25 vite nga vrasja e Abedin Rexhës, i njohur si Sandokani

Kosovë
Gjykata e Tiranës pranon ekstradimin për ish-luftëtarin e UÇK-së

Gjykata e Tiranës pranon ekstradimin për ish-luftëtarin e UÇK-së

Shqipëri
Specialja pranon edhe një person që pretendon se është viktimë në procesin gjyqësor

Specialja pranon edhe një person që pretendon se është viktimë në procesin gjyqësor

Drejtësi
Ekstradimi i Dritan Goxhajt, gjykata vendos për ish-luftëtarin e UÇK-së të kërkuar nga Haga më 19 shtator

Ekstradimi i Dritan Goxhajt, gjykata vendos për ish-luftëtarin e UÇK-së të kërkuar nga Haga më 19 shtator

Shqipëri
​Abrahams përfundon dëshminë kundër Thaçit dhe të tjerëve

​Abrahams përfundon dëshminë kundër Thaçit dhe të tjerëve

Drejtësi
​Pjesa më e madhe e dëshmisë së dëshmitarit 5 mbahet në seancë të mbyllur

​Pjesa më e madhe e dëshmisë së dëshmitarit 5 mbahet në seancë të mbyllur

Drejtësi
Murati rrëfen ngjarjen se si UÇK-ja dhe LKÇK-ja i tejkaluan dallimet për t’u bashkuar për luftën çlirimtare

Murati rrëfen ngjarjen se si UÇK-ja dhe LKÇK-ja i tejkaluan dallimet për t’u bashkuar për luftën çlirimtare

Kosovë
Të premten fillojnë kundërpyetjet për dëshmitarin e katërt të prokurorisë, ndaj Thaçit e të tjerëve

Të premten fillojnë kundërpyetjet për dëshmitarin e katërt të prokurorisë, ndaj Thaçit e të tjerëve

Drejtësi
Vazhdon gjykimi kundër Pjetër Shalës – dështimari thotë se u mbajt më shumë se një muaj i mbyllur

Vazhdon gjykimi kundër Pjetër Shalës – dështimari thotë se u mbajt më shumë se një muaj i mbyllur

Drejtësi
Dëshmitari sqaron objektet e shtabit të logjistikës së UÇK-së në Kukës

Dëshmitari sqaron objektet e shtabit të logjistikës së UÇK-së në Kukës

Drejtësi
James Rubin flet për UÇK-në: Nuk mendoj se duhet ta rishkruajmë historinë

James Rubin flet për UÇK-në: Nuk mendoj se duhet ta rishkruajmë historinë

Kosovë
Komandant Katana – 24 vjet nga rënia e Agim Ramadanit

Komandant Katana – 24 vjet nga rënia e Agim Ramadanit

Kosovë
Ministrja e Jashtme e Shqipërisë: Lufta e Kosovës për pavarësi nuk mund të rishkruhet

Ministrja e Jashtme e Shqipërisë: Lufta e Kosovës për pavarësi nuk mund të rishkruhet

Shqipëri