LAJMI I FUNDIT:

Sulltan

15 Artikuj

Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe rënia e sulltanëve

Libri
Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Histori
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori
Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Rënia e Kostandinopojës dhe debatet e shekullit XVI rreth formës së zaptimit të qytetit

Histori
Politikat përafruese ndaj shqiptarëve, të Sulltan Abdylhamitit II

Politikat përafruese ndaj shqiptarëve, të Sulltan Abdylhamitit II

Histori
Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Histori
Toka që ndryshoi historinë e Ballkanit dhe Tyrbja e Sulltan Muratit

Toka që ndryshoi historinë e Ballkanit dhe Tyrbja e Sulltan Muratit

Cult+
Skënderbeu me mbretin e Polonisë dhe Janosh Huniadin

Skënderbeu me mbretin e Polonisë dhe Janosh Huniadin

Fjala+
Lindja e xhonturqve dhe roli i shqiptarëve

Lindja e xhonturqve dhe roli i shqiptarëve

Daut Dauti
Ana e errët e Perandorisë Osmane

Ana e errët e Perandorisë Osmane

Fakte
Haremi në vendimmarrjen e Perandorisë Osmane

Haremi në vendimmarrjen e Perandorisë Osmane

Histori
Fuqia e artit

Fuqia e artit

Daut Dauti
Safija nga Dukagjini, një nga gratë më të fuqishme në histori

Safija nga Dukagjini, një nga gratë më të fuqishme në histori

Fakte
Autorja e romanit “Ezan”: Osmanlinjtë nuk rrënuan, por ndërtuan!

Autorja e romanit “Ezan”: Osmanlinjtë nuk rrënuan, por ndërtuan!

Fjala+
Sulltani i Bruneit me koleksion mahnitës veturash luksoze (Video)

Sulltani i Bruneit me koleksion mahnitës veturash luksoze (Video)

Ngjarje