LAJMI I FUNDIT:
OpenAI

OpenAI

144 Artikuj

Info

OpenAI është një organizatë e kërkimit në inteligjencën artificiale (IA) me seli në San Francisco, Kaliforni. Ajo ka për qëllim të promovojë dhe zhvillojë inteligjencë artificiale në mënyrë të sigurt dhe të përgjegjshme për të përfituar njerëzimi si tërësi. Organizata punon në krijimin e teknologjive të IA dhe në publikimin e hulumtimeve dhe mjeteve me burim të hapur, në përpjekje për të ndihmuar në parandalimin e rrezikut që teknologjia e IA mund të përdoret në mënyra që mund të dëmtojnë shoqërinë. OpenAI është gjithashtu e njohur për zhvillimin e modeleve të IA si GPT (Generative Pretrained Transformer).

Elon Musk thotë se do të lansojë rivalin e ChatGPT, ‘TruthGPT’

Elon Musk thotë se do të lansojë rivalin e ChatGPT, ‘TruthGPT’

Lajme Teknologji
CEO i OpenAI thotë se kompania nuk po e trajnon versionin GPT-5

CEO i OpenAI thotë se kompania nuk po e trajnon versionin GPT-5

Lajme Teknologji
OpenAI do të ofrojë deri në 20,000 dollarë shpërblim për raportimin e defekteve

OpenAI do të ofrojë deri në 20,000 dollarë shpërblim për raportimin e defekteve

Lajme Teknologji
A rrezikon ChatGPT eliminimin e miliona vendeve të punës? Flet shqiptarja Mira Murati

A rrezikon ChatGPT eliminimin e miliona vendeve të punës? Flet shqiptarja Mira Murati

Lajme Teknologji
Mira Murati, shqiptarja që po ndryshon botën flet për ‘La Repubblica’: Prindërit e mi jetojnë në Itali, e kam mësuar gjuhën në TV si gjithë shqiptarët

Mira Murati, shqiptarja që po ndryshon botën flet për ‘La Repubblica’: Prindërit e mi jetojnë në Itali, e kam mësuar gjuhën në TV si gjithë shqiptarët

Lajme Teknologji
Kryebashkiaku australian mund ta padisë ChatGPT-n për shpifje

Kryebashkiaku australian mund ta padisë ChatGPT-n për shpifje

Lajme Teknologji
AI mund të shkaktojë dëme të tmerrshme – duhet të kontrollohet

AI mund të shkaktojë dëme të tmerrshme – duhet të kontrollohet

Fakte
Investitori i ChatGPT-s: Inteligjenca Artificiale mund të lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar

Investitori i ChatGPT-s: Inteligjenca Artificiale mund të lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar

Lajme Teknologji
Italia ndalon ChatGPT-n

Italia ndalon ChatGPT-n

Lajme Teknologji
Musk në mesin e ekspertëve që kërkojnë që trajnimi i sistemeve të AI-s të pezullohet për shkak të frikës së një kërcënimi për njerëzimin

Musk në mesin e ekspertëve që kërkojnë që trajnimi i sistemeve të AI-s të pezullohet për shkak të frikës së një kërcënimi për njerëzimin

Lajme Teknologji
Bill Gates: Inteligjenca Artificiale është avancimi më i rëndësishëm teknologjik në dekada

Bill Gates: Inteligjenca Artificiale është avancimi më i rëndësishëm teknologjik në dekada

Lajme Teknologji
Disa përdorues thanë se iu janë shfaqur biseda të përdoruesve të tjerë në ChatGPT, kompania thotë se është ndrequr gabimi

Disa përdorues thanë se iu janë shfaqur biseda të përdoruesve të tjerë në ChatGPT, kompania thotë se është ndrequr gabimi

Lajme Teknologji
Si mund të kurseni kohë falë Inteligjencës Artificiale, disa nga “aftësitë” që nuk keni më nevojë t’i mësoni

Si mund të kurseni kohë falë Inteligjencës Artificiale, disa nga “aftësitë” që nuk keni më nevojë t’i mësoni

Lajme Teknologji
ChatGPT po bëhet i disponueshëm për kompanitë që duan ta integrojnë në aplikacione

ChatGPT po bëhet i disponueshëm për kompanitë që duan ta integrojnë në aplikacione

Lajme Teknologji
ChatGPT po vjen edhe në Snapchat

ChatGPT po vjen edhe në Snapchat

Lajme Teknologji
Bill Gates: ChatGPT do të ndryshojë botën tonë

Bill Gates: ChatGPT do të ndryshojë botën tonë

Lajme Teknologji
ChatGPT ‘mund të krijojë fakte’, thotë shefja shqiptare e teknologjisë në OpenAI, Mira Murati

ChatGPT ‘mund të krijojë fakte’, thotë shefja shqiptare e teknologjisë në OpenAI, Mira Murati

Lajme Teknologji
ChatGPT mund të jetë aplikacioni me rritjen më të shpejtë në histori të përdoruesve

ChatGPT mund të jetë aplikacioni me rritjen më të shpejtë në histori të përdoruesve

Lajme Teknologji
Si përgjigjet ChatGPT në pyetjen “çka ka, çka s’ka?”

Si përgjigjet ChatGPT në pyetjen “çka ka, çka s’ka?”

Lajme Teknologji
Microsoft në bisedime për të investuar 10 miliardë dollarë në kompaninë OpenAI

Microsoft në bisedime për të investuar 10 miliardë dollarë në kompaninë OpenAI

Lajme Teknologji
Shkollat publike të New York City ndalojnë qasjen në mjetin e inteligjencës artificiale i cili mund t’i ndihmojë studentët të kopjojnë në provime

Shkollat publike të New York City ndalojnë qasjen në mjetin e inteligjencës artificiale i cili mund t’i ndihmojë studentët të kopjojnë në provime

Lajme Teknologji
Kush është shqiptarja prapa OpenAI dhe projektit ChatGPT – sensacioni teknologjik botëror që po rrezikon edhe Google

Kush është shqiptarja prapa OpenAI dhe projektit ChatGPT – sensacioni teknologjik botëror që po rrezikon edhe Google

Lajme Teknologji
Gjithçka që duhet të dini për ChatGPT dhe pse ky është një kërcënim për Google

Gjithçka që duhet të dini për ChatGPT dhe pse ky është një kërcënim për Google

Lajme Teknologji
Krijohet roboti me inteligjencë artificiale që shkruan ese akademike

Krijohet roboti me inteligjencë artificiale që shkruan ese akademike

Lajme Teknologji