LAJMI I FUNDIT:

Nataliteti në Kosovë

21 Artikuj

Bie nataliteti në Kosovë

Bie nataliteti në Kosovë

Sociale
Afro nëntë mijë lindje gjatë vitit 2022 në Klinikën e Gjinekologjisë

Afro nëntë mijë lindje gjatë vitit 2022 në Klinikën e Gjinekologjisë

Kosovë
Rënia e natalitetit në Kosovë, kërkohet nga Qeveria të krijojë strategji financiare që fëmijët të rriten në kushte të mira

Rënia e natalitetit në Kosovë, kërkohet nga Qeveria të krijojë strategji financiare që fëmijët të rriten në kushte të mira

Meridiana Statovci
Kosova po plaket e po pakësohet – që nga viti 1981, ka 400 mijë banorë më pak

Kosova po plaket e po pakësohet – që nga viti 1981, ka 400 mijë banorë më pak

Kosovë
Për 10 vjet bie nataliteti, rritet migrimi dhe mortaliteti në Kosovë

Për 10 vjet bie nataliteti, rritet migrimi dhe mortaliteti në Kosovë

Elfije Boletini
Për gjashtë muaj u kryen 4,379 lindje, 200 më shumë se për periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

Për gjashtë muaj u kryen 4,379 lindje, 200 më shumë se për periudhën e njëjtë të vitit të kaluar

Kosovë
Tkurrja e popullsisë – që nga viti 2014, Kosova ka regjistruar rënie të natalitetit pothuajse për çdo vit

Tkurrja e popullsisë – që nga viti 2014, Kosova ka regjistruar rënie të natalitetit pothuajse për çdo vit

Kosovë
Gjatë 2021 u lindën 8,984 foshnja në Klinikën e Gjinekologjisë

Gjatë 2021 u lindën 8,984 foshnja në Klinikën e Gjinekologjisë

Kosovë
Një grua lind trenjakë në Spitalin e Pejës, gjendja e nënës dhe foshnjave e mirë

Një grua lind trenjakë në Spitalin e Pejës, gjendja e nënës dhe foshnjave e mirë

Kosovë
Për tre muaj në Kosovë, 31 lindje me binjakë, pesë lindje me trinjakë dhe një me katërnjakë

Për tre muaj në Kosovë, 31 lindje me binjakë, pesë lindje me trinjakë dhe një me katërnjakë

Kosovë
ASK: Gjatë 2019-së popullsia në Kosovë u rrit për 15,294 persona

ASK: Gjatë 2019-së popullsia në Kosovë u rrit për 15,294 persona

Kosovë
Emrat më të shpeshtë të fëmijëve në Kosovë- Alea dhe Ajla, Amar dhe Ajan

Emrat më të shpeshtë të fëmijëve në Kosovë- Alea dhe Ajla, Amar dhe Ajan

Kosovë
Tkurret numri i popullsisë në Kosovë – shkaktarë, emigrimi dhe rënia e natalitetit

Tkurret numri i popullsisë në Kosovë – shkaktarë, emigrimi dhe rënia e natalitetit

Kosovë
Kushtet ekonomike dhe migrimi, ndër faktorët që ulën natalitetin në Kosovë

Kushtet ekonomike dhe migrimi, ndër faktorët që ulën natalitetin në Kosovë

Të Tjera
Rënie alarmante e shkallës së natalitetit në Kosovë, për 5 vjet bie 30 për qind

Rënie alarmante e shkallës së natalitetit në Kosovë, për 5 vjet bie 30 për qind

Kosovë
Bie numri i lindjeve në Klinikën Gjinekologjike në QKUK, sivjet 136 foshnje më pak

Bie numri i lindjeve në Klinikën Gjinekologjike në QKUK, sivjet 136 foshnje më pak

Kosovë
Në shtatë vitet e fundit, 10 mijë lindje më pak në Kosovë (Video)

Në shtatë vitet e fundit, 10 mijë lindje më pak në Kosovë (Video)

Sociale
Kosovarët po bëjnë fëmijë më pak se në vitin 2000, tkurret popullsia

Kosovarët po bëjnë fëmijë më pak se në vitin 2000, tkurret popullsia

Kosovë
Kosovarët s’po bëjnë fëmijë, bie përgjysmë numri i lindjeve

Kosovarët s’po bëjnë fëmijë, bie përgjysmë numri i lindjeve

Kosovë
Në Kosovë po bie nataliteti

Në Kosovë po bie nataliteti

Kosovë
Gjatë vitit 2016 rritje të natalitetit në Kosovë (Video)

Gjatë vitit 2016 rritje të natalitetit në Kosovë (Video)

Sociale