LAJMI I FUNDIT:

Kortizoli

36 Artikuj

Ku shkon dhjami që shkakton stresi?

Ku shkon dhjami që shkakton stresi?

Të tjera
Inati po ju shëndosh? Ç’thotë shkenca për zemërimin!

Inati po ju shëndosh? Ç’thotë shkenca për zemërimin!

Psikologji
Katër arsye pse gjumi është i rëndësishëm nëse doni të humbni peshë

Katër arsye pse gjumi është i rëndësishëm nëse doni të humbni peshë

Këshilla Lifestyle
Pesë arsye të papritura pse nuk mund të humbni peshë

Pesë arsye të papritura pse nuk mund të humbni peshë

Këshilla mjekësore
Nëse nuk jeni të uritur në mëngjes, mund të keni çrregullim të metabolizmit

Nëse nuk jeni të uritur në mëngjes, mund të keni çrregullim të metabolizmit

Shëndetësi Lajme
Çfarë ndodh në organizmin tuaj kur e anashkaloni mëngjesin

Çfarë ndodh në organizmin tuaj kur e anashkaloni mëngjesin

Këshilla mjekësore
Si ta reduktoni kortizolin në trup

Si ta reduktoni kortizolin në trup

Këshilla mjekësore
Teknikë e thjeshtë e frymëmarrjes që e eliminon stresin

Teknikë e thjeshtë e frymëmarrjes që e eliminon stresin

Të tjera
Disa mënyra efektive për t’i ulur nivelet e kortizolit

Disa mënyra efektive për t’i ulur nivelet e kortizolit

Këshilla mjekësore
Ke ndjesi ankthi kur zgjohesh? Zbulo pse ndodh dhe ç’të bësh

Ke ndjesi ankthi kur zgjohesh? Zbulo pse ndodh dhe ç’të bësh

Këshilla mjekësore
A siguron vërtet kafja energji

A siguron vërtet kafja energji

Trend
Zgjimi herët, një shprehi që i ka avantazhet e veta

Zgjimi herët, një shprehi që i ka avantazhet e veta

Shëndetësi Lajme
Flokët mund të zbulojnë a do të pësoni infarkt

Flokët mund të zbulojnë a do të pësoni infarkt

Shëndetësi Lajme
Shprehi e mëngjesit që i shëndosh më shumë gratë: Pothuajse të gjitha bëjnë një gabim që është i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Shprehi e mëngjesit që i shëndosh më shumë gratë: Pothuajse të gjitha bëjnë një gabim që është i rrezikshëm për shëndetin e tyre

Shëndetësi Lajme
Pesë shenja që tregojnë që hormonet janë fajtorët kryesorë për dhjamin tuaj në stomak

Pesë shenja që tregojnë që hormonet janë fajtorët kryesorë për dhjamin tuaj në stomak

Këshilla mjekësore
Ushqimet që ulin nivelin e hormonit të stresit – kortizolit

Ushqimet që ulin nivelin e hormonit të stresit – kortizolit

Të njohim produktet
Nëse keni këto simptoma, ju keni kortizol të ngritur – një hormon stresi: Si ta reduktoni atë dhe të parandaloni pasojat shëndetësore

Nëse keni këto simptoma, ju keni kortizol të ngritur – një hormon stresi: Si ta reduktoni atë dhe të parandaloni pasojat shëndetësore

Këshilla mjekësore
Modeli i femrës që është “i rrezikshëm” për shëndetin e meshkujve

Modeli i femrës që është “i rrezikshëm” për shëndetin e meshkujve

Në çift
Pika në zemër mund të parashikohet disa muaj më parë: Flokët ju paralajmërojnë, ndërsa trupi gjithmonë dërgon sinjale!

Pika në zemër mund të parashikohet disa muaj më parë: Flokët ju paralajmërojnë, ndërsa trupi gjithmonë dërgon sinjale!

Shëndetësi Lajme
Dylli nga veshët zbulon shumë më tepër për shëndetin tonë: Çfarë do të thotë nëse keni në sasi më të mëdha

Dylli nga veshët zbulon shumë më tepër për shëndetin tonë: Çfarë do të thotë nëse keni në sasi më të mëdha

Shëndetësi Lajme
A ndikon kortizoli në shtimin e peshës?

A ndikon kortizoli në shtimin e peshës?

Shëndetësi Lajme
Qani dhe mos ndaloni; Qe pse mërzitja dhe stresi janë të lidhura me shtimin në peshë

Qani dhe mos ndaloni; Qe pse mërzitja dhe stresi janë të lidhura me shtimin në peshë

Shëndetësi Lajme
Hormoni i stresit bllokon të mbajturit mend

Hormoni i stresit bllokon të mbajturit mend

Shëndetësi Lajme
Si t’i mbani nën kontroll hormonet e shtimit të peshës…

Si t’i mbani nën kontroll hormonet e shtimit të peshës…

Këshilla mjekësore