LAJMI I FUNDIT:

Drama

14 Artikuj

SIKUR KJO TË ISHTE SHFAQJE

SIKUR KJO TË ISHTE SHFAQJE

Teatri
E përgjithshmja dhe e veçanta në anën objektive dhe subjektive të heronjve

E përgjithshmja dhe e veçanta në anën objektive dhe subjektive të heronjve

Teatri
Përparësitë e mitit në raport me ritualin si burim i dramës

Përparësitë e mitit në raport me ritualin si burim i dramës

Teatri
Shmangia e mitit edhe mistifikimit të heroit kryesor

Shmangia e mitit edhe mistifikimit të heroit kryesor

Teatri
Beqir Musliu dhe teatri në teatër përmes baladës, historisë dhe mistikës

Beqir Musliu dhe teatri në teatër përmes baladës, historisë dhe mistikës

Teatri
Ibseni apo shkrimtari që në dramë e krijoi një grua si individualitet

Ibseni apo shkrimtari që në dramë e krijoi një grua si individualitet

Teatri
Ana e errët e komedisë së shekullit XXI

Ana e errët e komedisë së shekullit XXI

Filmi
Dramat e Shekspirit janë frymëzuar nga fqinjët e tij në Londër?

Dramat e Shekspirit janë frymëzuar nga fqinjët e tij në Londër?

Teatri
Mrekullia dhe tmerri: Nobelisti i mirë, politikani i keq Harold Pinter

Mrekullia dhe tmerri: Nobelisti i mirë, politikani i keq Harold Pinter

Teatri
Ibseni, Shekspiri dhe Gëte

Ibseni, Shekspiri dhe Gëte

Teatri
Metrofest, në mbështetje të dramës shqipe

Metrofest, në mbështetje të dramës shqipe

Cult+
‘Dramë’ në themelin e teatrit italian, gjendet qypi me monedha ari në vlerë të miliona eurove (Foto)

‘Dramë’ në themelin e teatrit italian, gjendet qypi me monedha ari në vlerë të miliona eurove (Foto)

Interesante
Ndjejmë zemërim ndaj diktatorëve, e më shumë ndaj grave që u qëndrojnë pranë!

Ndjejmë zemërim ndaj diktatorëve, e më shumë ndaj grave që u qëndrojnë pranë!

Teatri
Fëmijët që ndjekin kurse të dramës, e duan shkollën më shumë

Fëmijët që ndjekin kurse të dramës, e duan shkollën më shumë

Kolegji Universum