LAJMI I FUNDIT:

BBC

284 Artikuj

Burrat që u arratisën nga Alkatrazi – me lugë!

Burrat që u arratisën nga Alkatrazi – me lugë!

Fakte
Sekuenca filmike që ndryshoi mënyrën se si e shohim luftën

Sekuenca filmike që ndryshoi mënyrën se si e shohim luftën

Filmi
Martirizimi i Shën Ursulës: Pikturat e dhunshme të Caravaggios, si frymëzim për kinematografinë

Martirizimi i Shën Ursulës: Pikturat e dhunshme të Caravaggios, si frymëzim për kinematografinë

Piktura
Ëndrra amerikane: Ndërthurja e utopisë me distopinë

Ëndrra amerikane: Ndërthurja e utopisë me distopinë

Fotografia
Intervista e Castros më 1961, në prag të kërcënimit bërthamor

Intervista e Castros më 1961, në prag të kërcënimit bërthamor

Fakte
Salvador Dali dhe mustaqet ikonike

Salvador Dali dhe mustaqet ikonike

Fakte
Protestat studentore të vitit 1970 të cilat tronditën ShBA-në

Protestat studentore të vitit 1970 të cilat tronditën ShBA-në

Histori
Të rinjtë nuk kanë çfarë të shpresojnë!

Të rinjtë nuk kanë çfarë të shpresojnë!

Teatri
“Shqipëria ishte tokë e ndaluar”, gazetari i BBC: Çfarë kam shkruar në ditarin tim

“Shqipëria ishte tokë e ndaluar”, gazetari i BBC: Çfarë kam shkruar në ditarin tim

Shqipëri
“Ishulli i vdekjes” i Britanisë së Luftës së Dytë Botërore

“Ishulli i vdekjes” i Britanisë së Luftës së Dytë Botërore

Histori
Faith Ringgold: Artistja që kapi shpirtin e ShBA-së

Faith Ringgold: Artistja që kapi shpirtin e ShBA-së

Piktura
BBC vjen me një ‘numër të konfirmuar’ të ushtarëve të vdekur të Rusisë në Ukrainë – që është tetë herë më i lartë se numri zyrtar i dhënë nga Moska

BBC vjen me një ‘numër të konfirmuar’ të ushtarëve të vdekur të Rusisë në Ukrainë – që është tetë herë më i lartë se numri zyrtar i dhënë nga Moska

Nga Bota
Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi i vitit 1974 i cili sot është më aktual se dikur

Filmi
Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Seria kult “Twin Peaks”: Si lindi detektivi më i pazakontë televiziv?

Filmi
Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi mikro-buxhetor që përgjithmonë ndryshoi fantashkencën

Filmi
Dokumentari i BBC-së tregon tmerrin e luftës në Ukrainë, pamje nga vija e frontit

Dokumentari i BBC-së tregon tmerrin e luftës në Ukrainë, pamje nga vija e frontit

Evropa
Fotografia e famshme dhe e rreme e Lincolnit

Fotografia e famshme dhe e rreme e Lincolnit

Fotografia
Lëvizja e guximshme e grave britanike, për të drejtën e votës

Lëvizja e guximshme e grave britanike, për të drejtën e votës

Histori
Frymëzimi i Yoko Onos nga traumat e fëmijërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore

Frymëzimi i Yoko Onos nga traumat e fëmijërisë gjatë Luftës së Dytë Botërore

PamArt
Simfonia “e papërfunduar” e Elgarit

Simfonia “e papërfunduar” e Elgarit

Muzika
Si raportoi BBC për telefonin e parë me kamerë?

Si raportoi BBC për telefonin e parë me kamerë?

Lajme Teknologji
Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Dr. Strejnxhlovi, 60 vjet pas: Misteri i kryeveprës së Kubrickut për Luftën e Ftohtë

Filmi
Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Krautroku: Grupet e viteve 1970 që ndihmuan Gjermaninë e pasluftës për të kapërcyer historinë e saj të errët

Muzika
“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

“The Sopranos” nisi si komedi që portretizonte nënën e skenaristit!

Filmi