LAJMI I FUNDIT:

Vasil Tole

18 Artikuj

Ndërron jetë kompozitori shqiptar, Andi Bajraktari

Ndërron jetë kompozitori shqiptar, Andi Bajraktari

Yjet
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Naim Frashëri, bilbil i “gjuhës së kënduar”

Naim Frashëri, bilbil i “gjuhës së kënduar”

Cult+
Studim për himnin kombëtar shqiptar: “Rreth flamurit të përbashkuar”

Studim për himnin kombëtar shqiptar: “Rreth flamurit të përbashkuar”

Muzika
Për partiturën e baletit të parë shqiptar, “Halili dhe Hajria”

Për partiturën e baletit të parë shqiptar, “Halili dhe Hajria”

Cult+
Asgjë konkrete për Eposin e Kreshnikëve, “Kcimi i Tropojës” drejt UNESCO-s

Asgjë konkrete për Eposin e Kreshnikëve, “Kcimi i Tropojës” drejt UNESCO-s

Cult+
“Vlora-Vlora”

“Vlora-Vlora”

Cult+
“Banda kombëtare Vatra, një histori unike shqiptaro-amerikane”

“Banda kombëtare Vatra, një histori unike shqiptaro-amerikane”

Cult+
“Kadare dhe muzika”,

“Kadare dhe muzika”,

Cult+
Rreth muzikës qytetare tiranase

Rreth muzikës qytetare tiranase

Cult+
Muzika qytetare e Tiranës

Muzika qytetare e Tiranës

Muzika
Njëqind vjet pas, rijetëzohet kënga himn, “Vlora, Vlora”

Njëqind vjet pas, rijetëzohet kënga himn, “Vlora, Vlora”

Cult+
Tole: Botimet muzikore, më të persekutuarat në gjininë e botimeve

Tole: Botimet muzikore, më të persekutuarat në gjininë e botimeve

Cult+
Fatos Qerimaj e Vasil Tole, fituesit e konkursit “Krijimtaria muzikore 2018”

Fatos Qerimaj e Vasil Tole, fituesit e konkursit “Krijimtaria muzikore 2018”

Cult+
Akademiku Tole: UNESCO nuk thotë që lahuta është serbe!

Akademiku Tole: UNESCO nuk thotë që lahuta është serbe!

Cult+
Lahuta shqiptare është gati për UNESCO, por mungon lobimi nga institucionet e Shqipërisë

Lahuta shqiptare është gati për UNESCO, por mungon lobimi nga institucionet e Shqipërisë

Cult+
Ismail Qemali, bekuesi i këngës sonë kombëtare

Ismail Qemali, bekuesi i këngës sonë kombëtare

Muzika
Histori e shkurtë e muzikës shqiptare: Thesari ende i panjohur

Histori e shkurtë e muzikës shqiptare: Thesari ende i panjohur

Muzika