LAJMI I FUNDIT:

UNESCO

206 Artikuj

Qeveria përcaktoi tekstin e ligjit për shpalljen e qytetit të vjetër të Ohrit si trashëgimi kulturore

Qeveria përcaktoi tekstin e ligjit për shpalljen e qytetit të vjetër të Ohrit si trashëgimi kulturore

Maqedonia e Veriut
Fondacioni Shqiptaro – Amerikan reagon për raportin e UNESCO-s për Butrintin

Fondacioni Shqiptaro – Amerikan reagon për raportin e UNESCO-s për Butrintin

Kosovë
Ministria e Arsimit dhe ajo e Kulturës: U miratua teksti i Projektligjit për shpalljen e Liqenit të Ohrit monument natyre

Ministria e Arsimit dhe ajo e Kulturës: U miratua teksti i Projektligjit për shpalljen e Liqenit të Ohrit monument natyre

Maqedonia e Veriut
Gazeta britanike shkruan për thesaret turistike të Shqipërisë

Gazeta britanike shkruan për thesaret turistike të Shqipërisë

Shqipëri
​Vallja e burrave në UNESCO, vallja devolliçe mes statusin “kryevlera kombëtare”

​Vallja e burrave në UNESCO, vallja devolliçe mes statusin “kryevlera kombëtare”

Shqipëri
Iftari në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s

Iftari në listën e trashëgimisë kulturore të UNESCO-s

Nga Bota
Shqipëria në Bordin Ekzekutiv të UNESCO-s, Kadare: Reputacion dhe besueshmëri në arenën ndërkombëtare

Shqipëria në Bordin Ekzekutiv të UNESCO-s, Kadare: Reputacion dhe besueshmëri në arenën ndërkombëtare

Shqipëri
Shqipëria zgjidhet anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s

Shqipëria zgjidhet anëtare e Bordit Ekzekutiv të UNESCO-s

Shqipëri
Kostadinovska-Stojçevska në takim me Obuljen Korjinek: “Kroacia është partneri ynë i fortë në promovimin e kulturës maqedonase”

Kostadinovska-Stojçevska në takim me Obuljen Korjinek: “Kroacia është partneri ynë i fortë në promovimin e kulturës maqedonase”

Politikë
Kovaçevski në UNESCO: Maqedonia e Veriut është dukuri e rrallë multikulturore dhe kontribuon në një multilateralizëm efektiv

Kovaçevski në UNESCO: Maqedonia e Veriut është dukuri e rrallë multikulturore dhe kontribuon në një multilateralizëm efektiv

Politikë
Mirë të na bëhet …

Mirë të na bëhet …

Cult+
Gjirokastra si në përrallë, media italiane e cilëson si vendin turistik më të parapëlqyer

Gjirokastra si në përrallë, media italiane e cilëson si vendin turistik më të parapëlqyer

Shqipëri
Xhubleta dhe marrëzia jonë atdhetare

Xhubleta dhe marrëzia jonë atdhetare

Cult+
UNESCO bën thirrje për ndalimin global të telefonave celularë në shkolla

UNESCO bën thirrje për ndalimin global të telefonave celularë në shkolla

Mobile
SHBA-ja vendos të rikthehet në UNESCO pas 10 vjetësh

SHBA-ja vendos të rikthehet në UNESCO pas 10 vjetësh

Nga Bota
Brenda korridoreve të UNESCO-s, jashtë odës së kombeve

Brenda korridoreve të UNESCO-s, jashtë odës së kombeve

Cult+
Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Ç’kërkon Bizanti në polifoninë popullore shqiptare?

Cult+
RAI3: Vjosa, lumi i egër i Evropës e mbushur me vlera dhe potenciale

RAI3: Vjosa, lumi i egër i Evropës e mbushur me vlera dhe potenciale

Shqipëri
Jagxhiu: Maza e Rugovës të futet në UNESCO, si trashëgimi jo materiale

Jagxhiu: Maza e Rugovës të futet në UNESCO, si trashëgimi jo materiale

Kosovë
10 në verë, vlerësim nga UNESCO për Ohrin

10 në verë, vlerësim nga UNESCO për Ohrin

Maqedonia e Veriut
Xhubleta e bukur dhe monumentale e shqiptarëve në UNESCO – etnografët dhe stilistët e vlerësojnë si rrugë suksesi dhe krenarie këtë arritje

Xhubleta e bukur dhe monumentale e shqiptarëve në UNESCO – etnografët dhe stilistët e vlerësojnë si rrugë suksesi dhe krenarie këtë arritje

Butrint Avdyli
Xhubleta e Malësisë, pasaportë e trashëgimisë dhe prejardhjes ilire

Xhubleta e Malësisë, pasaportë e trashëgimisë dhe prejardhjes ilire

Shqipëri
Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Xhubleta, një histori 4000-vjeçare

Cult+
Xhubleta shqiptare në UNESCO, Kim: Një nga veshjet më të bukura në botë, e mrekullueshme të shohësh

Xhubleta shqiptare në UNESCO, Kim: Një nga veshjet më të bukura në botë, e mrekullueshme të shohësh

Shqipëri