LAJMI I FUNDIT:

Tradita

35 Artikuj

Tradita e lashtë që praktikohet edhe në Shqipëri futet në UNESCO

Tradita e lashtë që praktikohet edhe në Shqipëri futet në UNESCO

Shqipëri
Trendi i ri i lidhjeve dëshmon se tradita po shuhet

Trendi i ri i lidhjeve dëshmon se tradita po shuhet

Në çift
“Dasmë” në Bashkinë e Shkodrës, rigjallërohet tradita kulturore

“Dasmë” në Bashkinë e Shkodrës, rigjallërohet tradita kulturore

Shqipëri
Tradita suedeze e Ditës së Shën Luçisë

Tradita suedeze e Ditës së Shën Luçisë

Cult+
Traditat dhe ritet e dikurshme të dasmave shqiptare

Traditat dhe ritet e dikurshme të dasmave shqiptare

Cult+
Tradita interesante në rajonin e Dukagjinit, nuk preferohet që dasmat të bëhen mes dy bajramave

Tradita interesante në rajonin e Dukagjinit, nuk preferohet që dasmat të bëhen mes dy bajramave

Kosovë
Pse burrat i hoqën kapelat e gratë shamitë?

Pse burrat i hoqën kapelat e gratë shamitë?

Histori
“Morning Post” (1912) për traditat dhe zakonet e mirditorëve

“Morning Post” (1912) për traditat dhe zakonet e mirditorëve

Aurenc Bebja
Edith Durham për traditat barbare serbe e malazeze: Gjahu për prerjen e kokave në Ballkan

Edith Durham për traditat barbare serbe e malazeze: Gjahu për prerjen e kokave në Ballkan

Daut Dauti
Fisi i cili për shkak të bukurisë vuan dhembje të madhe: Asnjë nga ta nuk dëshiron të heqë dorë nga tradita mizore!

Fisi i cili për shkak të bukurisë vuan dhembje të madhe: Asnjë nga ta nuk dëshiron të heqë dorë nga tradita mizore!

Çfarë të vizitosh
“Sofra Pukjane”

“Sofra Pukjane”

Cult+
Kosovarët ndryshojnë traditën, festojnë Kurban Bajramin në plazh buzë detit

Kosovarët ndryshojnë traditën, festojnë Kurban Bajramin në plazh buzë detit

Kosovë
Këto gjashtë tradita të çmendura nga vende të ndryshme kanë çuditur botën

Këto gjashtë tradita të çmendura nga vende të ndryshme kanë çuditur botën

Lifestyle
Kuajt dhe shqiponjat, krahët e kazakëve: Traditat e lashta, në stepat e Mongolisë

Kuajt dhe shqiponjat, krahët e kazakëve: Traditat e lashta, në stepat e Mongolisë

Fotografia
Fuqia e fjalëve: Japonishtja dhe kultura që sheh të bukurën në çdo fazë dhe çdo ekstrem të jetës

Fuqia e fjalëve: Japonishtja dhe kultura që sheh të bukurën në çdo fazë dhe çdo ekstrem të jetës

Fakte
Traditat shqiptare: Miku nuk duhet të hap kapakun e gjellës që zihet!?

Traditat shqiptare: Miku nuk duhet të hap kapakun e gjellës që zihet!?

Fakte
Koha kur nuset ndërroheshin në Shqipëri

Koha kur nuset ndërroheshin në Shqipëri

Fakte
Pse në veri, burrat qëllonin me armë pranë kokës së gruas?

Pse në veri, burrat qëllonin me armë pranë kokës së gruas?

Fakte
“Ruaj traditën, festo shqip”, mbledh bashkë studiues të folklorit dhe artistë

“Ruaj traditën, festo shqip”, mbledh bashkë studiues të folklorit dhe artistë

Cult+
Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Çfarë simbolizonte fisheku në pajën e nuses?

Fakte
Kodet e shqiptarëve dhe cigarja e ndezur

Kodet e shqiptarëve dhe cigarja e ndezur

Fakte
Ekspozitë e rrallë në Prizren, punimet e dorës bëhen në sita tradicionale të miellit (Video)

Ekspozitë e rrallë në Prizren, punimet e dorës bëhen në sita tradicionale të miellit (Video)

Komunat
Pse gratë dikur ecnin pas burrave?!

Pse gratë dikur ecnin pas burrave?!

Fakte
Identiteti dhe estetika, nëpërmjet artit të veshjes popullore

Identiteti dhe estetika, nëpërmjet artit të veshjes popullore

Cult+