LAJMI I FUNDIT:

Thëniet e të famshmeve

119 Artikuj

Egoizmi i flet të gjitha gjuhët dhe i luan të gjitha rolet – edhe atë të zemërgjerësisë

Egoizmi i flet të gjitha gjuhët dhe i luan të gjitha rolet – edhe atë të zemërgjerësisë

Fjala+
Prite të papriturën!

Prite të papriturën!

Cult+
Për bijën dhe për mbesën: Kërkoje të mirën te njerëzit

Për bijën dhe për mbesën: Kërkoje të mirën te njerëzit

Cult+
Të jesh inteligjent do të thotë të dish se sa idiot je

Të jesh inteligjent do të thotë të dish se sa idiot je

Fjala+
Vetëm rastësia flet

Vetëm rastësia flet

Fjala+
Në vend te lirisë, turmat preferojnë barazinë në robëri

Në vend te lirisë, turmat preferojnë barazinë në robëri

Fjala+
Lumturia gjendet te qetësia e gjërave të zakonshme

Lumturia gjendet te qetësia e gjërave të zakonshme

Fjala+
Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Aty ku ka britma, nuk ka njohuri të vërteta

Fjala+
Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Thënie të Woody Allenit: “Zoti vdiq (Nietzsche). Nietzsche vdiq (Zoti). Edhe unë hiç mirë s’po ndihem”!

Fjala+
Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Thënie të Bernard Shawit: Në qiell, një engjëll është një njeri i zakonshëm!

Fjala+
Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Thënie të Bismarckut: Një ditë një luftë e madhe evropiane do të ndodhë për shkak të ndonjë budallallëku në Ballkan!

Cult+
Thënie për përkthyesit

Thënie për përkthyesit

Fjala+
Thënie për gruan: Të arsimosh një femër do të thotë të arsimosh një shoqëri

Thënie për gruan: Të arsimosh një femër do të thotë të arsimosh një shoqëri

Fjala+
Thënie të Gëtes: Nuk ka gjë më të frikshme se injoranca në veprim!

Thënie të Gëtes: Nuk ka gjë më të frikshme se injoranca në veprim!

Fjala+
Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Thënie të Jim Morrisonit: Më mirë një fund i dëshpëruar sesa një dëshpërim pa fund!

Fjala+
Pesëdhjetë deklarata të Agollit: Deputetët – në Kuvend grindavecë, në kafe mburravecë, në shtëpi përtacë!

Pesëdhjetë deklarata të Agollit: Deputetët – në Kuvend grindavecë, në kafe mburravecë, në shtëpi përtacë!

Fjala+
Gjithçka është jehonë e asgjësë

Gjithçka është jehonë e asgjësë

Fjala+
Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Kështu foli Nietzsche: Të jetuarit është vuajtje, të mbijetuarit është gjetja e një kuptimi për vuajtjet!

Fjala+
Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Thënie të Sartrit për krizën ekzistenciale: Unë ekzistoj, kjo është e gjitha, dhe më duket e neveritshme!

Fjala+
I kanë thënë të mençurit…

I kanë thënë të mençurit…

Cult+
Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Thëniet e Faik Konicës, aktuale edhe sot

Fjala+
Thënie nga Edgar Allan Poe: I kthjellët është ai që pranon çmendurinë e tij!

Thënie nga Edgar Allan Poe: I kthjellët është ai që pranon çmendurinë e tij!

Cult+
Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Thënie të Albert Kamysë: Kur të jemi të gjithë fajtorë, do të kemi demokraci

Fjala+
Thënie të Fyodor Dostoyevskyt: Jo forca, por bukuria e vërtetë do ta shpëtojë botën

Thënie të Fyodor Dostoyevskyt: Jo forca, por bukuria e vërtetë do ta shpëtojë botën

Fjala+