LAJMI I FUNDIT:

The Guardian

353 Artikuj

Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Paranoja dhe poliritmet: Këngët më të mira të grupit Talking Heads

Muzika
E djathta ekstreme pro-Putin, po marshon në të gjithë Evropën

E djathta ekstreme pro-Putin, po marshon në të gjithë Evropën

Opinione
Konspiracion, para dhe çudi: Mediat sociale janë bërë të pafrenueshme

Konspiracion, para dhe çudi: Mediat sociale janë bërë të pafrenueshme

Opinione
“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

“Zona e interesit” është portretizimi i fajësisë

Filmi
Populistët kanë kontroll në shumë shtete, ejani në Poloni dhe shihni se si zmbrapsen

Populistët kanë kontroll në shumë shtete, ejani në Poloni dhe shihni se si zmbrapsen

Opinione
Letrat e vitit 1719 dhe brengat e sotme të jetës në Londër

Letrat e vitit 1719 dhe brengat e sotme të jetës në Londër

Fakte
Nuk është Banksy, jam unë!

Nuk është Banksy, jam unë!

PamArt
Putini do të jetë i pamëshirshëm pas sulmit në Moskë, por rusët nuk i besojnë se do t’i mbajë të sigurt

Putini do të jetë i pamëshirshëm pas sulmit në Moskë, por rusët nuk i besojnë se do t’i mbajë të sigurt

Andrei Soldatov
Damien Hirsti po e shkatërron të kaluarën e vet të lavdishme

Damien Hirsti po e shkatërron të kaluarën e vet të lavdishme

Skulptura
Sharon Stone – nga aktrimi në pikturë

Sharon Stone – nga aktrimi në pikturë

Piktura
A mund të jetë pikë kthese për Ukrainën, promovimi i Polonisë si lidere në Evropë?

A mund të jetë pikë kthese për Ukrainën, promovimi i Polonisë si lidere në Evropë?

Paul Taylor
Rama ndan artikullin e “The Guardian”: Sporti i kalërimit në Shqipëri, ndër 10 aktivitetet europiane të aventurës

Rama ndan artikullin e “The Guardian”: Sporti i kalërimit në Shqipëri, ndër 10 aktivitetet europiane të aventurës

Shqipëri
Lufta në Ukrainë mbaron vetëm kur Putini përmbyset

Lufta në Ukrainë mbaron vetëm kur Putini përmbyset

Simon Tisdall
Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Elon Musk vs OpenAI: Gjigantët e teknologjisë po e nxisin frikën ekzistenciale për t’iu shmangur hetimit

Cult+
Letër nga një burg i Rusisë: Kështu miku im Navalny e shpërfaqi hipokrizinë e Putinit

Letër nga një burg i Rusisë: Kështu miku im Navalny e shpërfaqi hipokrizinë e Putinit

Ilya Yashin
George Galloway po përfiton nga dhimbja e Gazës, por nuk është i vetmi

George Galloway po përfiton nga dhimbja e Gazës, por nuk është i vetmi

Jonathan Freedland
Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Laurie Anderson, inteligjenca artificiale dhe “bisedat” me burrin e vdekur

Muzika
Votuesit amerikanë përballen me qasjet ndaj politikës së jashtme dhe mund ta pëlqejnë ofertën e Trumpit

Votuesit amerikanë përballen me qasjet ndaj politikës së jashtme dhe mund ta pëlqejnë ofertën e Trumpit

Emma Ashford
Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Arti si luftë: Realiteti surreal i Ukrainës

Fakte
Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Një shekull pas “Rapsodisë në të kaltrën”, vazhdon debati i tërbuar për “vjedhje” të kulturës

Muzika
Vdekja e Navalnyt bën me dije se Putini po e harton skemën më të kobshme deri më sot

Vdekja e Navalnyt bën me dije se Putini po e harton skemën më të kobshme deri më sot

Olga Chyzh
Vendi im … nuk ekziston më!

Vendi im … nuk ekziston më!

Cult+
Polonia sërish kërcënohet nga një tiran – Evropa këtë herë nuk duhet ta kthejë kokën në anën tjetër

Polonia sërish kërcënohet nga një tiran – Evropa këtë herë nuk duhet ta kthejë kokën në anën tjetër

Simon Tisdall
Mesazh për Joe Bidenin: Shteti palestinez duhet të bazohet në këto tri shtylla

Mesazh për Joe Bidenin: Shteti palestinez duhet të bazohet në këto tri shtylla

Hisham A. Hellyer