LAJMI I FUNDIT:

The Financial Times

168 Artikuj

Koha e humbur kot – kriza e vërtetë e produktivitetit

Koha e humbur kot – kriza e vërtetë e produktivitetit

Opinione
Intervistë me ushtarin

Intervistë me ushtarin

Analiza
Izraeli nuk mund t’ia dalë mbanë vetëm dhe Netanyahu këtë e di

Izraeli nuk mund t’ia dalë mbanë vetëm dhe Netanyahu këtë e di

Gideon Rachman
Udhëtimi i Putinit në Kinë dhe kërcënimet amerikane

Udhëtimi i Putinit në Kinë dhe kërcënimet amerikane

Alexandra Prokopenko
Për Putinin, Gaza është dhurata më e madhe

Për Putinin, Gaza është dhurata më e madhe

Edward Luce
Disa mësime nga historia, për Lindjen e Mesme të ditëve të sotme

Disa mësime nga historia, për Lindjen e Mesme të ditëve të sotme

Histori
Lufta në Kosovë dhe bombardimi i ambasadës kineze në Beograd: Vizita dashakeqe e Jinpingut në Evropë

Lufta në Kosovë dhe bombardimi i ambasadës kineze në Beograd: Vizita dashakeqe e Jinpingut në Evropë

Gideon Rachman
Çfarë na thonë TikTok-u dhe Tesla për pragmatizmin në ShBA dhe në Kinë?

Çfarë na thonë TikTok-u dhe Tesla për pragmatizmin në ShBA dhe në Kinë?

The Financial Times
Fjala “ushtri” mungon në diskutimet për sigurinë e AI-së

Fjala “ushtri” mungon në diskutimet për sigurinë e AI-së

Marietje Schaake
Mësime për investitorët, nga historia e financave të luftës

Mësime për investitorët, nga historia e financave të luftës

Agron Shala
Evropë, mos u relakso

Evropë, mos u relakso

Constanze Stelzenmuller
Kanti dhe çështja për paqen

Kanti dhe çështja për paqen

Analiza
Dilema e Bidenit për Izraelin

Dilema e Bidenit për Izraelin

Gideon Rachman
Një pikë kthese e rrezikshme në Lindjen e Mesme

Një pikë kthese e rrezikshme në Lindjen e Mesme

Opinione
AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

AI-ja nuk po ecën mbarë: Çfarë nëse nuk mund të rregullohet?

Analiza
Japonia përforcon aleancën me ShBA-në, për t’iu kundërvënë Kinës

Japonia përforcon aleancën me ShBA-në, për t’iu kundërvënë Kinës

Gideon Rachman
Paragjykimi i identitetit kombëtar

Paragjykimi i identitetit kombëtar

Cult+
Pandemia e radhës po vjen: A do të jemi gati?

Pandemia e radhës po vjen: A do të jemi gati?

Michael Peel
Përmbysja në zgjedhje tregon se Erdoğani është më i prekshëm sesa mendon

Përmbysja në zgjedhje tregon se Erdoğani është më i prekshëm sesa mendon

Gönül Tol
Putini pret heshtjen e Uashingtonit

Putini pret heshtjen e Uashingtonit

Gideon Rachman
Fashizmi ka ndryshuar, por nuk ka vdekur

Fashizmi ka ndryshuar, por nuk ka vdekur

Analiza
Kujdes nga euforia e AI-së

Kujdes nga euforia e AI-së

Rana Foroohar
Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Julia Margaret Cameron dhe Francesca Woodman: Portretet për të ëndërruar

Fotografia
A do ta sjellin ndryshimin, protestat kundër hixhabit në Iran?

A do ta sjellin ndryshimin, protestat kundër hixhabit në Iran?

Libri