LAJMI I FUNDIT:

Shqipëria komuniste

435 Artikuj

Ndër ne, njerëzit e idealit mbyten dy herë

Ndër ne, njerëzit e idealit mbyten dy herë

Fakte
Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Agallarët e kuq e kanë kallur Shqipërinë në zgjedhën e Rusisë dhe të Serbisë

Fakte
“Shiu pushonte dhe dilte dielli, kur në tribunë shfaqej udhëheqësi ynë Enver Hoxha”

“Shiu pushonte dhe dilte dielli, kur në tribunë shfaqej udhëheqësi ynë Enver Hoxha”

Fakte
JU FLET RESHIT QAZIM MULLETI (Nuk është sëmundje gjithçka që dhemb)

JU FLET RESHIT QAZIM MULLETI (Nuk është sëmundje gjithçka që dhemb)

Poezi
Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Vendi ku për besnikëri i betohen diktatorit bukurosh: Arratisja e ministrit dhe tragjedia e familjes së tij

Fakte
Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Kinemaja dhe dashuritë e ndaluara në Shqipëri

Cult+
“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

“The New York Times” më 1984: Shqipëria hap një vrimë në derë

Fakte
Në “Adriatik” të Durrësit, në vitin 1963 nuk shërbehej peshku – sepse nuk kishin peshkatarë!

Në “Adriatik” të Durrësit, në vitin 1963 nuk shërbehej peshku – sepse nuk kishin peshkatarë!

Fakte
Ndalesa për gazetarin britanik, gjatë vizitës në Shqipëri më 1963: Mos e përdor fjalën “izolim”!

Ndalesa për gazetarin britanik, gjatë vizitës në Shqipëri më 1963: Mos e përdor fjalën “izolim”!

Fakte
Arti dhe letërsia si identitet i vetvetshëm

Arti dhe letërsia si identitet i vetvetshëm

Cult+
Lekë Tasi dhe piramida e përmbysur e vlerave

Lekë Tasi dhe piramida e përmbysur e vlerave

Libri
“Atje ku vajzat janë të nxehta si llava”: Shkrimi në revistën suedeze, që tronditi PPSh-në

“Atje ku vajzat janë të nxehta si llava”: Shkrimi në revistën suedeze, që tronditi PPSh-në

Fakte
Dëshmitë e Viktor Çamit: Faktori K dhe Enver Hoxha

Dëshmitë e Viktor Çamit: Faktori K dhe Enver Hoxha

Fakte
Gazetarja që e varin lakuriq për ta bërë shembull të torturës mizore

Gazetarja që e varin lakuriq për ta bërë shembull të torturës mizore

Fakte
Udhëtimi në Shqipëri më 1987, si një kthim prapa në kohë

Udhëtimi në Shqipëri më 1987, si një kthim prapa në kohë

Fakte
Luftërat politike dhe ideologjike, me eshtrat e vëllezërve Frashëri

Luftërat politike dhe ideologjike, me eshtrat e vëllezërve Frashëri

Histori
Stërvitja e luftëtarëve palestinezë, në Shqipërinë komuniste

Stërvitja e luftëtarëve palestinezë, në Shqipërinë komuniste

Fakte
Muzika, kultura dhe liria

Muzika, kultura dhe liria

Cult+
Vëllait tim

Vëllait tim

Fjala+
Kujtimet e oficerit britanik: Ndaj kundërshtarëve, Enver Hoxha ishte i pashpirt

Kujtimet e oficerit britanik: Ndaj kundërshtarëve, Enver Hoxha ishte i pashpirt

Histori
“Lumi i vdekur” dhe shkrimtari që i dha dimension tjetër gjinisë së romanit

“Lumi i vdekur” dhe shkrimtari që i dha dimension tjetër gjinisë së romanit

Analiza
Diktatura pa humor ose mungesa e barsoletave shqiptare mbi socializmin

Diktatura pa humor ose mungesa e barsoletave shqiptare mbi socializmin

Analiza
Shqipëria komuniste dhe “mëkatet” e Gjergj Bubanit: Shkroi shumë për Kosovën!

Shqipëria komuniste dhe “mëkatet” e Gjergj Bubanit: Shkroi shumë për Kosovën!

Fakte
Biblioteka e Tabakëve në Shkodër

Biblioteka e Tabakëve në Shkodër

Fakte