LAJMI I FUNDIT:

Realiteti virtual

29 Artikuj

Me kufjet e Realitetit Virtual “do të udhëtojmë prapa në kohë”

Me kufjet e Realitetit Virtual “do të udhëtojmë prapa në kohë”

Lajme Teknologji
Inovacionet që as nuk i kemi imagjinuar ndonjëherë – 10 ndryshimet me Inteligjencë Artificiale që do të vijnë në vitet 2024-2025

Inovacionet që as nuk i kemi imagjinuar ndonjëherë – 10 ndryshimet me Inteligjencë Artificiale që do të vijnë në vitet 2024-2025

Lajme Teknologji
Studimi i aktivitetit të trurit të minjve pritet të bëhet përmes “syzeve të realitetit virtual”

Studimi i aktivitetit të trurit të minjve pritet të bëhet përmes “syzeve të realitetit virtual”

Lajme Teknologji
Startupi finlandez lanson kufjet e reja të realitetit të përzier XR-4

Startupi finlandez lanson kufjet e reja të realitetit të përzier XR-4

Lajme Teknologji
AI-ja mund ta bëjë shoqërinë më të mirë, por njerëzit dhe makineritë duhet të punojnë së bashku

AI-ja mund ta bëjë shoqërinë më të mirë, por njerëzit dhe makineritë duhet të punojnë së bashku

Fakte
Filmi që parashikoi të ardhmen

Filmi që parashikoi të ardhmen

Filmi
Sinerma nga Shoqata Finlandeze e Realitetit Virtual: Industria e lojërave në Kosovë po rritet

Sinerma nga Shoqata Finlandeze e Realitetit Virtual: Industria e lojërave në Kosovë po rritet

Albert Spahiu
Planifikohet që kufjet Apple MR të lansohen në qershor, drejtuesit kryesorë të Apple morën pamjen përfundimtare

Planifikohet që kufjet Apple MR të lansohen në qershor, drejtuesit kryesorë të Apple morën pamjen përfundimtare

Lajme Teknologji
Meta ul çmimet në pajisjet e realitetit virtual Quest Pro dhe Quest 2 VR

Meta ul çmimet në pajisjet e realitetit virtual Quest Pro dhe Quest 2 VR

Lajme Teknologji
SHBA zyrtarisht i jep fund “luftës” kundër blerjes nga Meta të prodhuesit të përmbajtjes VR

SHBA zyrtarisht i jep fund “luftës” kundër blerjes nga Meta të prodhuesit të përmbajtjes VR

Lajme Teknologji
Klinika Zhan Mitrev: RV (realiteti virtual) në praktikë – E ardhmja është në përparimin teknologjik

Klinika Zhan Mitrev: RV (realiteti virtual) në praktikë – E ardhmja është në përparimin teknologjik

Shëndetësi
Apple rrit përpjekjet për softuerin me realitet të përzier në përgatitje për lançimin në 2023

Apple rrit përpjekjet për softuerin me realitet të përzier në përgatitje për lançimin në 2023

Lajme Teknologji
Meta zgjeron kontrollet prindërore, duke përfshirë monitorimin e “Realitetit Virtual”

Meta zgjeron kontrollet prindërore, duke përfshirë monitorimin e “Realitetit Virtual”

Aplikacione
NASA pritet të përdorë teknologjinë XR për të përgatitur astronautët për udhëtimin e tyre në Mars

NASA pritet të përdorë teknologjinë XR për të përgatitur astronautët për udhëtimin e tyre në Mars

Lajme Teknologji
Syzet e realitetit virtual përmes të cilave Meta planifikon fillimin e Metaverse

Syzet e realitetit virtual përmes të cilave Meta planifikon fillimin e Metaverse

Lajme Teknologji
Gejmeri gjerman thyen qafën derisa mbante syzet e realitetit virtual, thuhet se “lëvizi kokën me shpejtësi”

Gejmeri gjerman thyen qafën derisa mbante syzet e realitetit virtual, thuhet se “lëvizi kokën me shpejtësi”

Lajme Teknologji
Pagoi 450 mijë dollarë që të jetë fqinji virtual i Snoop Dogg

Pagoi 450 mijë dollarë që të jetë fqinji virtual i Snoop Dogg

Lajme Teknologji
Çfarë saktësisht është ‘metaverse’ e paralajmëruar nga Facebook, për të cilin projekt po kërkon 10.000 njerëz në Evropë?

Çfarë saktësisht është ‘metaverse’ e paralajmëruar nga Facebook, për të cilin projekt po kërkon 10.000 njerëz në Evropë?

Media Sociale
Marigona Hill – përjeto PËRRALLËN përmes REALITETIT VIRTUAL! 

Marigona Hill – përjeto PËRRALLËN përmes REALITETIT VIRTUAL! 

Marigona Hill
Facebook prezanton projektin më ambicioz deri më sot

Facebook prezanton projektin më ambicioz deri më sot

Aplikacione
Edhe shoferët e kamionëve do të mund të punonin nga shtëpia

Edhe shoferët e kamionëve do të mund të punonin nga shtëpia

Lajme Teknologji
Nëna takon vajzën e saj të vdekur 7-vjeçare përmes ‘realitetit virtual’

Nëna takon vajzën e saj të vdekur 7-vjeçare përmes ‘realitetit virtual’

Lajme Teknologji
Arti dhe teknologjia digjitale

Arti dhe teknologjia digjitale

Cult+
Epoka e realitetit virtual dhe inteligjencës artificiale: A do të mbesin aktorët pa punë!?

Epoka e realitetit virtual dhe inteligjencës artificiale: A do të mbesin aktorët pa punë!?

Filmi