LAJMI I FUNDIT:

Perandoria Austro-Hungareze

27 Artikuj

Shqipëria më 1915: Mbretëria e operës komike

Shqipëria më 1915: Mbretëria e operës komike

Histori
“The Literary Digest” më 1914: Ndërhyrja në Shqipëri

“The Literary Digest” më 1914: Ndërhyrja në Shqipëri

Histori
Reformat që ushtria austro-hungareze synoi në Shqipëri

Reformat që ushtria austro-hungareze synoi në Shqipëri

Histori
Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Në Stamboll, Preng Pasha, Gani dhe Esat Toptani, qisnin pushkë pa nda, deheshin e bënin zhurmë duke e bezdisur edhe Sulltanin

Histori
Plani i fshehtë i Italisë dhe Austro-Hungarisë për t’i mbrojtur shqiptarët dhe për ta penguar pansllavizmin

Plani i fshehtë i Italisë dhe Austro-Hungarisë për t’i mbrojtur shqiptarët dhe për ta penguar pansllavizmin

Fakte
Debati për arkitekturën fashiste në Evropë

Debati për arkitekturën fashiste në Evropë

Arch
Lufta e Parë Botërore dhe shqiptarët e boshnjakët në uniformën serbe

Lufta e Parë Botërore dhe shqiptarët e boshnjakët në uniformën serbe

Histori
Gruaja që i ndryshoi qëndrimet kur u njoh me realitetin antishqiptar në Ballkan

Gruaja që i ndryshoi qëndrimet kur u njoh me realitetin antishqiptar në Ballkan

Fakte
Ditari që përmbys gjithçka mbi Luftën e Shkodrës: Esat Pasha ishte mbrojtësi i vërtetë i Shkodrës!?

Ditari që përmbys gjithçka mbi Luftën e Shkodrës: Esat Pasha ishte mbrojtësi i vërtetë i Shkodrës!?

Histori
Boshnjakët e Shqipërisë, historitë dhe legjendat mes dy popujve

Boshnjakët e Shqipërisë, historitë dhe legjendat mes dy popujve

Cult+
Karl Gega, magjistari i hekurudhës

Karl Gega, magjistari i hekurudhës

Aurenc Bebja
Angazhimi i Austro-Hungarisë për librin e parë shqip të historisë së shqiptarëve

Angazhimi i Austro-Hungarisë për librin e parë shqip të historisë së shqiptarëve

Fakte
Stefi Ingrisi, këpucëtari austriak që jetoi në Shkodrën e shekullit XIX

Stefi Ingrisi, këpucëtari austriak që jetoi në Shkodrën e shekullit XIX

Cult+
Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Viti 1919: Konferenca e padrejtësive

Agron Shala
Shkencëtarët dhe intelektualët janë të vetëburgosur në burgun e intelektit

Shkencëtarët dhe intelektualët janë të vetëburgosur në burgun e intelektit

Cult+
“Shqipëria në fokusin e austro-hungarezëve”

“Shqipëria në fokusin e austro-hungarezëve”

Cult+
“Austro-Hungaria dhe Shqipëria, 1916-1918”

“Austro-Hungaria dhe Shqipëria, 1916-1918”

Cult+
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Viti 1918: Fundi i Luftës së Madhe dhe paqja e padrejtësive

Agron Shala
Gyula Andrassy, më 1913: Jam kundër ndarjes së Shqipërisë mes Austro-Hungarisë dhe Italisë

Gyula Andrassy, më 1913: Jam kundër ndarjes së Shqipërisë mes Austro-Hungarisë dhe Italisë

Aurenc Bebja
Telegrami austriak, për shpalljen e pavarësisë në Vlorë

Telegrami austriak, për shpalljen e pavarësisë në Vlorë

Fakte
Udhëpërshkrim nga Sanxhaku i Novi Pazarit: Kur gjuha përcakton kombin – si u shndërruan shqiptarët në boshnjakë?

Udhëpërshkrim nga Sanxhaku i Novi Pazarit: Kur gjuha përcakton kombin – si u shndërruan shqiptarët në boshnjakë?

Daut Dauti
Lufta e Parë Botërore dhe “fronti i tretë shqiptar”

Lufta e Parë Botërore dhe “fronti i tretë shqiptar”

Histori
Pamje të dërgatës shqiptare në Vjenë dhe biseda e Esat Pashës me Perandorin Franz Joseph

Pamje të dërgatës shqiptare në Vjenë dhe biseda e Esat Pashës me Perandorin Franz Joseph

Fakte