LAJMI I FUNDIT:

Infeksioni

31 Artikuj

Dhjetë vendet ku keni më shumë gjasa të prekeni nga gripi

Dhjetë vendet ku keni më shumë gjasa të prekeni nga gripi

Këshilla mjekësore
Pse nuk duhet t’i ndani aksesorët e thonjve me anëtarët tjerë të familjes

Pse nuk duhet t’i ndani aksesorët e thonjve me anëtarët tjerë të familjes

Këshilla Lifestyle
Flini me çorape natën? Një shprehi që nuk preferohet

Flini me çorape natën? Një shprehi që nuk preferohet

Këshilla Lifestyle
Pesë gjërat që mjekët nuk i bëjnë gjatë sezonit të të ftohtit dhe gripit

Pesë gjërat që mjekët nuk i bëjnë gjatë sezonit të të ftohtit dhe gripit

Këshilla mjekësore
Nga stresi te yndyra e tepërt – pesë gjërat që e bëjnë jashtëqitjen të verdhë dhe kur duhet të shqetësoheni

Nga stresi te yndyra e tepërt – pesë gjërat që e bëjnë jashtëqitjen të verdhë dhe kur duhet të shqetësoheni

Këshilla mjekësore
Cilat janë simptomat e sëmundjes së legjionarëve, me të cilat mund të infektoheni kur derdhet uji nga çezma apo dushi?

Cilat janë simptomat e sëmundjes së legjionarëve, me të cilat mund të infektoheni kur derdhet uji nga çezma apo dushi?

Këshilla mjekësore
A mund të shkaktojë COVID-i humbje të dëgjimit? Çfarë thonë ekspertët

A mund të shkaktojë COVID-i humbje të dëgjimit? Çfarë thonë ekspertët

Shëndetësi Lajme
Koreja e Jugut raporton rastin e parë të infeksionit të “amebës që ha trurin” – infeksionit të rrallë, por shumë vdekjeprurës

Koreja e Jugut raporton rastin e parë të infeksionit të “amebës që ha trurin” – infeksionit të rrallë, por shumë vdekjeprurës

Azia
Fërkimi i shpeshtë i syve, një shprehi jo e mirë

Fërkimi i shpeshtë i syve, një shprehi jo e mirë

Këshilla mjekësore
Çfarë ushqimi u rekomandohet të sëmurëve nga “Helicobacter pylori”?

Çfarë ushqimi u rekomandohet të sëmurëve nga “Helicobacter pylori”?

Këshilla mjekësore
Infeksioni që është i vështirë të shmanget, por që çon në sterilitet

Infeksioni që është i vështirë të shmanget, por që çon në sterilitet

Kujdesi për lëkurën dhe trupin
Si ta dalloj infeksionin pas prerjes cezariane: Simptomat shfaqen shpejt pas operacionit

Si ta dalloj infeksionin pas prerjes cezariane: Simptomat shfaqen shpejt pas operacionit

Për nënat
Dhimbja e barkut mund të ketë shumë shkaqe – kur duhet të kërkoni ndihmë mjekësore

Dhimbja e barkut mund të ketë shumë shkaqe – kur duhet të kërkoni ndihmë mjekësore

Shëndetësi Lajme
Nuk preferohet të qëndroni me rroba banje të lagura

Nuk preferohet të qëndroni me rroba banje të lagura

Shëndetësi Lajme
Pse disa njerëz nuk infektohen me coronavirus? Pse disa janë të imunizuar dhe të tjerët jo?

Pse disa njerëz nuk infektohen me coronavirus? Pse disa janë të imunizuar dhe të tjerët jo?

Këshilla mjekësore
Ngjyra e mukozës në hundë tregon për shëndetin më shumë sesa mendoni

Ngjyra e mukozës në hundë tregon për shëndetin më shumë sesa mendoni

Shëndetësi Lajme
A jeni pranë një personi që teshtin apo keni frikë nga infeksioni?

A jeni pranë një personi që teshtin apo keni frikë nga infeksioni?

Shëndetësi Lajme
Shkencëtarët kanë zbuluar që mundësia e depërtimit të coronavirusit direkt në mushkëri është jashtëzakonisht e vogël

Shkencëtarët kanë zbuluar që mundësia e depërtimit të coronavirusit direkt në mushkëri është jashtëzakonisht e vogël

Shëndetësi Lajme
Foshnjat e lindura me operacion cezarian në rrezik më të lartë të hospitalizimit shkaku i infeksionit

Foshnjat e lindura me operacion cezarian në rrezik më të lartë të hospitalizimit shkaku i infeksionit

Shëndetësi Lajme
Si të dalloni që dhimbja e kokës është shenjë e infektimit me COVID-19

Si të dalloni që dhimbja e kokës është shenjë e infektimit me COVID-19

Shëndetësi Lajme
Bartni shpesh llastikun e flokëve në dorë në formë byzylyku? Hiqeni menjëherë!

Bartni shpesh llastikun e flokëve në dorë në formë byzylyku? Hiqeni menjëherë!

Kujdesi për lëkurën dhe trupin
Dy metoda efektive si të trajtoni infeksionet kërpudhore të gishtave të këmbës

Dy metoda efektive si të trajtoni infeksionet kërpudhore të gishtave të këmbës

Shëndetësi Lajme
Pse duhet ta përfundoni kurën e mjekimeve me antibiotikë

Pse duhet ta përfundoni kurën e mjekimeve me antibiotikë

Këshilla mjekësore
A janë shenjë e infeksionit sekrecionet e shtuara vagjinale?

A janë shenjë e infeksionit sekrecionet e shtuara vagjinale?

Kujdesi për lëkurën dhe trupin