LAJMI I FUNDIT:

Gjuha shqipe

292 Artikuj

Rishikimi i teksteve shkollore, dorëzohet raporti për vlerësimin e teksteve të gjuhës shqipe dhe matematikës së klasave 1-9

Rishikimi i teksteve shkollore, dorëzohet raporti për vlerësimin e teksteve të gjuhës shqipe dhe matematikës së klasave 1-9

Arsim
Shqipja gjuha e dytë e huaj më e folur në Zvicër

Shqipja gjuha e dytë e huaj më e folur në Zvicër

Kosovë
Shqipja e veçantë e Pjetër Bogdanit

Shqipja e veçantë e Pjetër Bogdanit

Analiza
Anglisht në vend të shqipes, mësuesit shqiptarë të shqetësuar – të rinjtë flasin më mirë të huajën se gjuhën amtare

Anglisht në vend të shqipes, mësuesit shqiptarë të shqetësuar – të rinjtë flasin më mirë të huajën se gjuhën amtare

Shqipëri
AZGj: Personat juridikë privatë të detyruar të pranojnë dokumente në dy gjuhë të institucioneve publike

AZGj: Personat juridikë privatë të detyruar të pranojnë dokumente në dy gjuhë të institucioneve publike

Maqedonia e Veriut
120 mijë fjalë në fjalorin e madh të Gjuhës Shqipe

120 mijë fjalë në fjalorin e madh të Gjuhës Shqipe

Kulturë
Shqipëria në Vitin e Gjuhës me plan veprimi për ruajtjen e shqipes

Shqipëria në Vitin e Gjuhës me plan veprimi për ruajtjen e shqipes

Shqipëri
Greqi: Asistenti digjital mAigov për informacionin e shërbimeve civile, tani edhe në gjuhën shqipe

Greqi: Asistenti digjital mAigov për informacionin e shërbimeve civile, tani edhe në gjuhën shqipe

Shqipëri
Kokëministri e të tjerë

Kokëministri e të tjerë

Cult+
Penalizimi i gjuhës shqipe, Lluka: Për mediat është jetike të zgjidhet problemi me Google

Penalizimi i gjuhës shqipe, Lluka: Për mediat është jetike të zgjidhet problemi me Google

Kosovë
Shtatë poezi apo poema e parë shqipe për shtatë mëkate mortare të Gjon Buzukut

Shtatë poezi apo poema e parë shqipe për shtatë mëkate mortare të Gjon Buzukut

Analiza
Kostandin i dy dialekteve

Kostandin i dy dialekteve

Cult+
Pa frikë nga historia

Pa frikë nga historia

Fakte
Gazeta e parë në tokat shqiptare: ‘Iskodra’ e vitit 1868, ku asnjë fjalë nuk ishte shqip!

Gazeta e parë në tokat shqiptare: ‘Iskodra’ e vitit 1868, ku asnjë fjalë nuk ishte shqip!

Fakte
Shqipja mbi 6,000 vjeçare, flet historianja: Greqia nuk ka komb, por një bashkim fetar

Shqipja mbi 6,000 vjeçare, flet historianja: Greqia nuk ka komb, por një bashkim fetar

Shqipëri
Veqilharxhi dhe shqipja e pastruar nga fjalët e huaja

Veqilharxhi dhe shqipja e pastruar nga fjalët e huaja

Cult+
Padia ndaj Google për diskriminimin e gjuhës shqipe, ku ndodhet procesi? Gjithçka nga intervista me Neshad Asllanin

Padia ndaj Google për diskriminimin e gjuhës shqipe, ku ndodhet procesi? Gjithçka nga intervista me Neshad Asllanin

Kosovë
Rasti Google dhe gjuha shqipe, Asllani kërkon ndihmën e institucioneve e ekspertëve nga Kosova, Shqipëria e diaspora

Rasti Google dhe gjuha shqipe, Asllani kërkon ndihmën e institucioneve e ekspertëve nga Kosova, Shqipëria e diaspora

Kosovë
Padia për diskriminim e gjuhës shqipe, mjeku Asllani: Google na ka kërkuar takim

Padia për diskriminim e gjuhës shqipe, mjeku Asllani: Google na ka kërkuar takim

Shqipëri
Hapen studimet e gjuhës shqipe në Universitetin e Regensburgut në Gjermani

Hapen studimet e gjuhës shqipe në Universitetin e Regensburgut në Gjermani

Kosovë
Gjykata e Kalifornisë konfirmon padinë ndaj Google për diskriminim të Gjuhës Shqipe – gjiganti teknologjik kërkon shtyrjen e afatit deri më 18 dhjetor

Gjykata e Kalifornisë konfirmon padinë ndaj Google për diskriminim të Gjuhës Shqipe – gjiganti teknologjik kërkon shtyrjen e afatit deri më 18 dhjetor

Kosovë
Inspektorët do t’i padisin institucionet që nuk e respektojnë gjuhën shqipe në Maqedoni

Inspektorët do t’i padisin institucionet që nuk e respektojnë gjuhën shqipe në Maqedoni

Maqedonia e Veriut
Rama propozon 22 nëntorin si festë kombëtare për gjuhën shqipe, këshillon Kurtin që ta dëgjojë Osmanin: Unë e dëgjoj presidentin tim

Rama propozon 22 nëntorin si festë kombëtare për gjuhën shqipe, këshillon Kurtin që ta dëgjojë Osmanin: Unë e dëgjoj presidentin tim

Shqipëri
115 vjetori i Kongresit të Gjuhës Shqipe, Presidenti Begaj viziton sot Manastirin

115 vjetori i Kongresit të Gjuhës Shqipe, Presidenti Begaj viziton sot Manastirin

Shqipëri