LAJMI I FUNDIT:

Gjergj Kastrioti

158 Artikuj

Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Trumbetari Zorzi që interpretoi para Skënderbeut!

Muzika
Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Drama e papërfunduar për Skënderbeun

Teatri
Skanderbegu âsht ideali i liriës

Skanderbegu âsht ideali i liriës

Cult+
Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Heroi semantik i shqiptarëve të çdo kohe

Cult+
Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Skënderbeu, personalitet i epokës osmane

Histori
Skënderbeu në historiografinë turke

Skënderbeu në historiografinë turke

Histori
Të gjithë “zbulojnë” të panjohurat për Skënderbeun, pa asnjë dokument

Të gjithë “zbulojnë” të panjohurat për Skënderbeun, pa asnjë dokument

Cult+
Skënderbeu i tragjedisë së Haxhiademit: Një tjetër pavdekësi, por e plagosur

Skënderbeu i tragjedisë së Haxhiademit: Një tjetër pavdekësi, por e plagosur

Cult+
Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Beteja e Dytë e Kosovës (1448): Tentativa e fundit e hungarezëve për dominim në Ballkan

Histori
Tezat për vendin e origjinës të familjes Kastrioti

Tezat për vendin e origjinës të familjes Kastrioti

Histori
Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Dy Betejat e Kosovës (1389 dhe 1448), sipas kronistëve të kohës

Histori
Nga ishin Kastriotët?!

Nga ishin Kastriotët?!

Cult+
Edhe një “tjetër” Skënderbe

Edhe një “tjetër” Skënderbe

Cult+
Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Historia e shqiponjës dykrenëshe, flamurit kuqezi dhe himnit shqiptar

Agron Shala
Historia e panjohur e pasardhësve të Skënderbeut

Historia e panjohur e pasardhësve të Skënderbeut

Histori
Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Kunata e Skënderbeut, e bija e Gjergj Arianitit: Angjelina e shenjtë e Serbisë

Histori
Osmanët besonin se do të ishin të sigurt në luftë, me një hajmali nga kockat e Skënderbeut

Osmanët besonin se do të ishin të sigurt në luftë, me një hajmali nga kockat e Skënderbeut

Histori
Lufta psikologjike ndaj otomanëve: Skënderbeu tallej me armiqtë

Lufta psikologjike ndaj otomanëve: Skënderbeu tallej me armiqtë

Histori
Gjuha, monarkia dhe Skënderbeu

Gjuha, monarkia dhe Skënderbeu

Fakte
Poezitë e para evropiane për Skënderbeun

Poezitë e para evropiane për Skënderbeun

Analiza
Eruditja Margherita Sarrocchi, gruaja që shkroi poemën epike për Skënderbeun

Eruditja Margherita Sarrocchi, gruaja që shkroi poemën epike për Skënderbeun

Fakte
Skënderbeu në Prizren, si Getoari në refren

Skënderbeu në Prizren, si Getoari në refren

Cult+
Vendi i gabuar për Skënderbeun “problematik” të Prizrenit

Vendi i gabuar për Skënderbeun “problematik” të Prizrenit

Cult+
Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Fakte