LAJMI I FUNDIT:

Dhimitër Shuteriqi

17 Artikuj

Poema “Milosao”: 12 këngët popullore të bartura nga Himara!

Poema “Milosao”: 12 këngët popullore të bartura nga Himara!

Cult+
Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Poezia lirike shqipe, mes dy luftërave botërore

Analiza
Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Nismat e socrealizmit asgjësues në Shqipëri: Shkrimtarët e pushkës kundër shkrimtarëve të mendjes

Histori
“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

“Letërsia shqipe” (1955): Teksti studimor i albanologut Stuart Edward Mann

Analiza
Kuteli: Shuteriqi i vodhi e përlau veprat e Lef Nosit, në Beograd tha se rrjedh nga një familje e “Stara Serbisë” në Elbasan!

Kuteli: Shuteriqi i vodhi e përlau veprat e Lef Nosit, në Beograd tha se rrjedh nga një familje e “Stara Serbisë” në Elbasan!

Fakte
Shkrimtarët shqiptarë, në Beogradin e vitit 1945

Shkrimtarët shqiptarë, në Beogradin e vitit 1945

Fakte
Dhimitër Shuteriqi, mjeshtër i fjalës

Dhimitër Shuteriqi, mjeshtër i fjalës

Cult+
Për veten dhe të tjerët

Për veten dhe të tjerët

Fjala+
Të qash hallet e popullit

Të qash hallet e popullit

Fakte
Fjalët e fundit që shkrimtarët e mëdhenj shqiptarë i thanë para vdekjes

Fjalët e fundit që shkrimtarët e mëdhenj shqiptarë i thanë para vdekjes

Fakte
Si u botua libri im i parë?

Si u botua libri im i parë?

Fakte
Arsimi dhe kultura në Voskopojën e shekullit XVIII

Arsimi dhe kultura në Voskopojën e shekullit XVIII

Histori
“Koncert në vitin 1936”

“Koncert në vitin 1936”

Cult+
Jeta studentore e Dhimitër Shuteriqit

Jeta studentore e Dhimitër Shuteriqit

Analiza
Fjalët e fundit të shqiptarëve të famshëm

Fjalët e fundit të shqiptarëve të famshëm

Fakte
Bibliografi online për Dhimitër Shuteriqin

Bibliografi online për Dhimitër Shuteriqin

Cult+
Martin Segoni, “i pari” që shfaqi interes për temën shqiptare në letërsi

Martin Segoni, “i pari” që shfaqi interes për temën shqiptare në letërsi

Fakte