LAJMI I FUNDIT:

Barazia gjinore

67 Artikuj

“Kosova Business Forum”, presidentja Osmani hap diskutimin “Investoni në Gratë: Përshpejto Progresin”

“Kosova Business Forum”, presidentja Osmani hap diskutimin “Investoni në Gratë: Përshpejto Progresin”

Biznes
Modeli “zebër” zgjidhja që duhet ndjekur, DnV: Kushtetuesja ta trajtojë atë sa më parë çështjen e kuotës gjinore në Ligjin për zgjedhjet e përgjithshme

Modeli “zebër” zgjidhja që duhet ndjekur, DnV: Kushtetuesja ta trajtojë atë sa më parë çështjen e kuotës gjinore në Ligjin për zgjedhjet e përgjithshme

Kosovë
​UP-ja lanëson planin e veprimit për barazi gjinore 2024-2026

​UP-ja lanëson planin e veprimit për barazi gjinore 2024-2026

Arsim
GAP: Gratë në Kosovë zotërojnë vetëm 15 për qind të pronave

GAP: Gratë në Kosovë zotërojnë vetëm 15 për qind të pronave

Të Tjera
Gratë në BE paguhen 13 për qind më pak se burrat për të njëjtën punë

Gratë në BE paguhen 13 për qind më pak se burrat për të njëjtën punë

Evropa
Tetovë, Konferencë për barazinë gjinore dhe forcimin e pozitës së gruas, në kuadër të kryesimit të RMV-së me OSBE-në

Tetovë, Konferencë për barazinë gjinore dhe forcimin e pozitës së gruas, në kuadër të kryesimit të RMV-së me OSBE-në

Maqedonia e Veriut
Trençevska: Maqedonia e Veriut njihej si vend lider për barazinë gjinore

Trençevska: Maqedonia e Veriut njihej si vend lider për barazinë gjinore

Politikë
Barazia në paga – hendeku gjinor në Zvicër ndryshon sipas nivelit të punës

Barazia në paga – hendeku gjinor në Zvicër ndryshon sipas nivelit të punës

Botë
Një e treta e të rinjve në Gjermani mendojnë se dhuna ndaj grave është “e pranueshme”

Një e treta e të rinjve në Gjermani mendojnë se dhuna ndaj grave është “e pranueshme”

Evropa
Liderët e bashkësive fetare në Maqedoni kërkojnë tërheqjen e propozim-ligjeve për evidencë amë dhe barazi gjinore

Liderët e bashkësive fetare në Maqedoni kërkojnë tërheqjen e propozim-ligjeve për evidencë amë dhe barazi gjinore

Maqedonia e Veriut
Kurti: Kam shumë takime me serbët, nuk i bëj publike sepse hakmerren strukturat paralele të Serbisë

Kurti: Kam shumë takime me serbët, nuk i bëj publike sepse hakmerren strukturat paralele të Serbisë

Kosovë
Banka Botërore: Kosova e 37-ta në botë për barazi gjinore në biznes dhe ligj

Banka Botërore: Kosova e 37-ta në botë për barazi gjinore në biznes dhe ligj

Albert Spahiu
Kovaçevski paralajmëron ndryshime ligjore për avancimin e barazisë gjinore

Kovaçevski paralajmëron ndryshime ligjore për avancimin e barazisë gjinore

Maqedonia e Veriut
Rriten rastet e raportuara të dhunës gjinore dhe kërkesat për urdhra mbrojtës

Rriten rastet e raportuara të dhunës gjinore dhe kërkesat për urdhra mbrojtës

Kosovë
Kurti vizitoi Qendrën këshilluese për gra, premton fuqizimin ekonomik të tyre

Kurti vizitoi Qendrën këshilluese për gra, premton fuqizimin ekonomik të tyre

Biznes
Gërkovska: Duhet të gjithë së bashku të punojmë në barazinë gjinore

Gërkovska: Duhet të gjithë së bashku të punojmë në barazinë gjinore

Maqedonia e Veriut
Më pak se 1 për qind e grave në Shqipëri thonë se janë të arrira në jetë

Më pak se 1 për qind e grave në Shqipëri thonë se janë të arrira në jetë

Shqipëri
OSBE promovon qeverisjen e përgjegjshme gjinore dhe përfshirjen e grave në vendimmarrje në komuna

OSBE promovon qeverisjen e përgjegjshme gjinore dhe përfshirjen e grave në vendimmarrje në komuna

Kosovë
8 Marsi në Shqipëri, protestë dhe mesazhe kundër dhunës e vrasjes së grave

8 Marsi në Shqipëri, protestë dhe mesazhe kundër dhunës e vrasjes së grave

Shqipëri
Barazia gjinore është themeli i barazisë shoqërore, t’i japim frymë asaj

Barazia gjinore është themeli i barazisë shoqërore, t’i japim frymë asaj

Kosovë
Vetëm 15% gra në Policinë e Kosovës, krerët e shtetit kërkojnë që pjesëmarrja të rritet

Vetëm 15% gra në Policinë e Kosovës, krerët e shtetit kërkojnë që pjesëmarrja të rritet

Kosovë
DnV: Subjektet politike nuk arrijnë të promovojnë demokraci dhe barazi gjinore

DnV: Subjektet politike nuk arrijnë të promovojnë demokraci dhe barazi gjinore

Kosovë
Me mbishkrime në ‘luftë’ për barazi

Me mbishkrime në ‘luftë’ për barazi

Kosovë
Lugina e Preshevës: Përfaqësimi i grave në kuvendet lokale nuk është arritur as 35 për qind

Lugina e Preshevës: Përfaqësimi i grave në kuvendet lokale nuk është arritur as 35 për qind

Lugina