LAJMI I FUNDIT:

Sokrati

13 Artikuj

Mendimtarët më të vrullshëm prodhuan budallallëqet më të mëdha

Mendimtarët më të vrullshëm prodhuan budallallëqet më të mëdha

Fjala+
Ideali sokratik i qytetarit të mirë

Ideali sokratik i qytetarit të mirë

Cult+
Artistët e viteve 1980 që parashikuan të ardhmen

Artistët e viteve 1980 që parashikuan të ardhmen

PamArt
Pezullimi i Sokratit: Si e vulosi filozofi i madh, fatin e vet me komedi?

Pezullimi i Sokratit: Si e vulosi filozofi i madh, fatin e vet me komedi?

Teatri
Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Sokrati i antikitetit në poezinë e Lasgush Poradecit

Cult+
Sokrati dhe Konfuçi mbi intelektualin dhe jetën me kuptim

Sokrati dhe Konfuçi mbi intelektualin dhe jetën me kuptim

Fakte
Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Nga Talesi deri te Avicena: Fytyrat e mundshme të kolosëve të lashtësisë

Cult+
Sokrati dhe konflikti me autoritetet politike e intelektualët servilë

Sokrati dhe konflikti me autoritetet politike e intelektualët servilë

Fadil Sahiti
Apologjia e Sokratit, një thirrje e përhershme

Apologjia e Sokratit, një thirrje e përhershme

Cult+
Sokrati dhe “muza” e tij: Idetë e një gruaje në themel të filozofisë perëndimore?

Sokrati dhe “muza” e tij: Idetë e një gruaje në themel të filozofisë perëndimore?

Fakte
Thënie të Sokratit: Kur përfundon rrahja e mendimeve, shpifja bëhet vegël në duart e humbësit!

Thënie të Sokratit: Kur përfundon rrahja e mendimeve, shpifja bëhet vegël në duart e humbësit!

Fjala+
Sokrati e kishte parashikuar keqpërdorimin e demokracisë, kur hajnat dhe mashtruesit do ta marrin pushtetin

Sokrati e kishte parashikuar keqpërdorimin e demokracisë, kur hajnat dhe mashtruesit do ta marrin pushtetin

Shkencë
Leksione për jetën: 150 thënie brilante që duhen lexuar nga të gjithë (Foto)

Leksione për jetën: 150 thënie brilante që duhen lexuar nga të gjithë (Foto)

Nga Bota