LAJMI I FUNDIT:

Religjioni

40 Artikuj

George Orwelli i përqeshi, por këto vargje tregojnë se pse besimi ka rëndësi

George Orwelli i përqeshi, por këto vargje tregojnë se pse besimi ka rëndësi

Fjala+
Religjionet, traditat pagane dhe ateizmi në Kosovë në vitet 1980-1984

Religjionet, traditat pagane dhe ateizmi në Kosovë në vitet 1980-1984

Fakte
Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Veprat e artit që “fyejnë” të krishterët konservatorë!

Piktura
Përzierja e fundamentalizmit religjioz me nacionalizmin primitiv

Përzierja e fundamentalizmit religjioz me nacionalizmin primitiv

Fakte
Ligji dhe njeriu

Ligji dhe njeriu

Histori
Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Revolucioni që Darvini solli në mendimin shkencor

Fakte
Ata që shikojnë porno-filma më shumë se një herë në javë, ndryshojnë në aspektin e religjionit

Ata që shikojnë porno-filma më shumë se një herë në javë, ndryshojnë në aspektin e religjionit

Lifestyle
Debati i përjetshëm midis fesë dhe shkencës: A ka një rrugë të tretë?

Debati i përjetshëm midis fesë dhe shkencës: A ka një rrugë të tretë?

Cult+
Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Aureola, simboli i trashëgimisë së përbashkët kulturore – të gjithë njerëzimit!

Piktura
De Veritate: Mbi të vërtetën

De Veritate: Mbi të vërtetën

Analiza
Simboli me kuptim… sekret!?

Simboli me kuptim… sekret!?

Fakte
Homeri dhe Bibla

Homeri dhe Bibla

Analiza
Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Oliver Jens Shcmitt, për shqiptarët dhe besimin e tyre

Fakte
Hulumtimi i ri zbulon se ku jetojnë shumica e ateistëve dhe agnosticistëve në Bashkimin Evropian: Por edhe sa myslimanë jetojnë në BE?

Hulumtimi i ri zbulon se ku jetojnë shumica e ateistëve dhe agnosticistëve në Bashkimin Evropian: Por edhe sa myslimanë jetojnë në BE?

Nga Bota
“Në shtëpinë tonë kemi katolicizëm, islam dhe ortodoksi”

“Në shtëpinë tonë kemi katolicizëm, islam dhe ortodoksi”

Cult+
Shqiptarët, siç i kishte vërejtur Hobhouse më 1809

Shqiptarët, siç i kishte vërejtur Hobhouse më 1809

Daut Dauti
Në Izrael zbulohen rrënojat e një prej xhamive më të vjetra në botë

Në Izrael zbulohen rrënojat e një prej xhamive më të vjetra në botë

Cult+
Për Universin, ekzistencën, fenë dhe qëllimin mbi këtë tokë

Për Universin, ekzistencën, fenë dhe qëllimin mbi këtë tokë

Fjala+
“Kërkoja kuptimin e ekzistencës, përndryshe do të isha i vdekur”

“Kërkoja kuptimin e ekzistencës, përndryshe do të isha i vdekur”

Fjala+
J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

J. P. Moreland: Shkenca jep prova për ekzistencën e Perëndisë

Fakte
Papa me origjinë shqiptare dhe ikona e famshme në Çenstohova të Polonisë

Papa me origjinë shqiptare dhe ikona e famshme në Çenstohova të Polonisë

PamArt
Besimi i shqiptarëve

Besimi i shqiptarëve

Fakte
Mitologjia shqiptare: Pse në të s’ka zota?!

Mitologjia shqiptare: Pse në të s’ka zota?!

Fakte
Personat religjiozë janë më të lumtur

Personat religjiozë janë më të lumtur

Lifestyle