LAJMI I FUNDIT:

Regjisorët

24 Artikuj

Ballafaqimi i realitetit diktatorial: Regjisori Mohammad Rasoulof arratiset nga Irani

Ballafaqimi i realitetit diktatorial: Regjisori Mohammad Rasoulof arratiset nga Irani

Cult+
Tridhjetë vjet pas trilogjisë “Tri ngjyrat”: Liria e paduruar!

Tridhjetë vjet pas trilogjisë “Tri ngjyrat”: Liria e paduruar!

Filmi
Kur dialogu është i pamundur, shtohet nevoja për alegorinë

Kur dialogu është i pamundur, shtohet nevoja për alegorinë

Filmi
Teoria e traumës, shkrimtarët dhe regjisorët

Teoria e traumës, shkrimtarët dhe regjisorët

Cult+
Vdes regjisori i madh i teatrit, Pirro Mani

Vdes regjisori i madh i teatrit, Pirro Mani

Cult+
Të humbur në përkthim!

Të humbur në përkthim!

Filmi
Vdes regjisori Fehmi Hoshafi

Vdes regjisori Fehmi Hoshafi

Cult+
100 filmat më të mirë të shekullit XXI

100 filmat më të mirë të shekullit XXI

Filmi
Si u bë filmi “Moon”?

Si u bë filmi “Moon”?

Filmi
Cili do të jetë filmi i dhjetë… i fundit i Tarantinos?

Cili do të jetë filmi i dhjetë… i fundit i Tarantinos?

Cult+
Jim Jarmusch: Jam për mbijetesën e të bukurës, jam për misterin e jetës!

Jim Jarmusch: Jam për mbijetesën e të bukurës, jam për misterin e jetës!

Filmi
Si do të jenë filmat, pas 20 vitesh?

Si do të jenë filmat, pas 20 vitesh?

Filmi
“Teatri, vitet ‘50”

“Teatri, vitet ‘50”

Cult+
Regjisorja e guximshme që thyente tabutë

Regjisorja e guximshme që thyente tabutë

Filmi
E gjithë natyra s’është tjetër veçse një teatër magjik

E gjithë natyra s’është tjetër veçse një teatër magjik

Filmi
Një poet në kinematografi

Një poet në kinematografi

Filmi
Piro Milkani në një rrëfim për jetën: “E pabesueshme, por e vërtetë”

Piro Milkani në një rrëfim për jetën: “E pabesueshme, por e vërtetë”

Libri
Kumbaro: Filmi është në agoni!

Kumbaro: Filmi është në agoni!

Cult+
Bekim Lumi, faleminderit dhe na fal

Bekim Lumi, faleminderit dhe na fal

Cult+
Vdes Bertolucci, kolosi i kinematografisë

Vdes Bertolucci, kolosi i kinematografisë

Cult+
Bekim Lumi nderohet në Munih

Bekim Lumi nderohet në Munih

Cult+
Maestro Fellini

Maestro Fellini

Filmi
Regjisori që u dënua të punojë si traktorist

Regjisori që u dënua të punojë si traktorist

Filmi
Aktorja e porno-filmave ka zbuluar të gjitha anët negative të xhirimeve të filmave për të rriturit

Aktorja e porno-filmave ka zbuluar të gjitha anët negative të xhirimeve të filmave për të rriturit

Intimitet dhe Pasion