LAJMI I FUNDIT:
Psoriaza

Psoriaza

20 Artikuj

Info

Psoriaza është një gjendje kronike autoimune e lëkurës që shkaktohet nga aktiviteti i shtuar i sistemit imunitar.

Qelizat e lëkurës rriten shumë shpejt dhe grumbullohen në lëkurë duke i shkaktuar ndryshimet tipike për këtë gjendje: njolla të kuqe të mbuluara me shtresa të bardha të lëkurës.

Këto ndryshime mund të paraqiten kudo në lëkurë, por më së shpeshti  në bërryla dhe gjunjë, trup dhe rrënjë të flokëve.

Psoriaza mund të jetë nga forma e lehtë (përfshin vetëm dy për qind të trupit), deri në formën e rëndë (që mbulon nga 10 deri në 80 për qind të sipërfaqes trupore).

Fatmirësisht, terapia dhe ndryshimet në stilin jetësor mund ta kontrollojnë këtë gjendje edhe në rastet më serioze.

Tri rreziqe shëndetësore të fjetjes me ngrohjen lëshuar

Tri rreziqe shëndetësore të fjetjes me ngrohjen lëshuar

Këshilla mjekësore
Fjetja me ngrohjen lëshuar mund të shkaktojë probleme të lëkurës

Fjetja me ngrohjen lëshuar mund të shkaktojë probleme të lëkurës

Kujdesi për lëkurën dhe trupin
Femrat e njohura që luftojnë me psoriazën – një gjendje kronike autoimune

Femrat e njohura që luftojnë me psoriazën – një gjendje kronike autoimune

Shëndetësi Lajme