LAJMI I FUNDIT:

Lugina e Preshevës

620 Artikuj

Qeveria e Kosovës mbështet Këshillin Kombëtar Shqiptar me rreth 17 mijë euro

Qeveria e Kosovës mbështet Këshillin Kombëtar Shqiptar me rreth 17 mijë euro

Kosovë
Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane dënon ashpër kërcënimin publik të Vuçiqit kundrejt shqiptarëve të Luginës

Liga Qytetare Shqiptaro-Amerikane dënon ashpër kërcënimin publik të Vuçiqit kundrejt shqiptarëve të Luginës

Lugina
Diskriminimi vazhdon, 70 vite hoxhë në Medvegjë – Serbia ia pasivizoi adresën Ajet Latifit

Diskriminimi vazhdon, 70 vite hoxhë në Medvegjë – Serbia ia pasivizoi adresën Ajet Latifit

Lugina
Serbia pasivizon adresat e shqiptarëve, Lutfiu dhe Kamberi bisedojnë me Lajçakun për sfidat e Luginës

Serbia pasivizon adresat e shqiptarëve, Lutfiu dhe Kamberi bisedojnë me Lajçakun për sfidat e Luginës

Kosovë
Bursa studentore për nxënësit në nevojë në Luginë, Mustafi njofton se është hapur aplikimi

Bursa studentore për nxënësit në nevojë në Luginë, Mustafi njofton se është hapur aplikimi

Lugina
Tri vite qeverisje, Kurti: Shqiptarët e Luginës nuk po lihen më në harresë e të pambrojtur

Tri vite qeverisje, Kurti: Shqiptarët e Luginës nuk po lihen më në harresë e të pambrojtur

Kosovë
Qeveria ndan mbi 31 mijë euro në mbështetje të Këshillit Nacional Shqiptar në luginën e Preshevës

Qeveria ndan mbi 31 mijë euro në mbështetje të Këshillit Nacional Shqiptar në luginën e Preshevës

Kosovë
Shqipëria hap dyert për studentët nga Lugina e Preshevës, Hasani: Bursa studimi në universitet, akomodim falas dhe mundësi punësimi

Shqipëria hap dyert për studentët nga Lugina e Preshevës, Hasani: Bursa studimi në universitet, akomodim falas dhe mundësi punësimi

Shqipëri
Kërkohet hapja e degës së gjuhës shqipe në Preshevë, dorëzohet shkresa në Universitetin e Beogradit

Kërkohet hapja e degës së gjuhës shqipe në Preshevë, dorëzohet shkresa në Universitetin e Beogradit

Lugina
Kamberi: Nuk pranojmë të jemi pjesë e qeverisë së Vuçiqit

Kamberi: Nuk pranojmë të jemi pjesë e qeverisë së Vuçiqit

Lugina
​Kamberi: S’ka paqe në Ballkan pa normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi

​Kamberi: S’ka paqe në Ballkan pa normalizim të marrëdhënieve Kosovë-Serbi

Lugina
Shala: Plani B i Serbisë, tentimi i nxitjes së konflikt të armatosur në Luginë të Preshevës

Shala: Plani B i Serbisë, tentimi i nxitjes së konflikt të armatosur në Luginë të Preshevës

Siguri
Kamberi ngre alarmin: Në 20 vjet numri i nxënësve në Luginë ka rënë 58 për qind

Kamberi ngre alarmin: Në 20 vjet numri i nxënësve në Luginë ka rënë 58 për qind

Lugina
Serbia i shkurton buxhetin, Kosova premton mbështetje për KKSh-në në Luginë

Serbia i shkurton buxhetin, Kosova premton mbështetje për KKSh-në në Luginë

Lugina
Kamberi flet për diskriminimin e shqiptarëve në Luginë: Vetëm 17 për qind janë në institucionet shtetërore lokale

Kamberi flet për diskriminimin e shqiptarëve në Luginë: Vetëm 17 për qind janë në institucionet shtetërore lokale

Kosovë
​Diskriminimi i shqiptarëve nga Serbia, Mustafi kërkon fond të posaçëm nga Shqipëria

​Diskriminimi i shqiptarëve nga Serbia, Mustafi kërkon fond të posaçëm nga Shqipëria

Lugina
Kurti në KS të OKB-së: Regjimi autoritar serb po bën spastrim etnik në Luginë, i ka bërë shqiptarët pa shtet

Kurti në KS të OKB-së: Regjimi autoritar serb po bën spastrim etnik në Luginë, i ka bërë shqiptarët pa shtet

Kosovë
Bislimi: Qeveria do të qëndrojë përkrah shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Bislimi: Qeveria do të qëndrojë përkrah shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Kosovë
Sinani dhe Arifi akuzojnë njëri-tjetrin se po i shërbejnë regjimit të Vuçiqit

Sinani dhe Arifi akuzojnë njëri-tjetrin se po i shërbejnë regjimit të Vuçiqit

Lugina
Kurti premton mbështetje të vazhdueshme për specializantët nga Presheva, Shqipëria, Maqedonia e Mali i Zi

Kurti premton mbështetje të vazhdueshme për specializantët nga Presheva, Shqipëria, Maqedonia e Mali i Zi

Kosovë
Në Luginë nis fushata sensibilizuese “E jona më e mira”, qytetarëve iu bëhet thirrje të konsumojnë produkte vendore

Në Luginë nis fushata sensibilizuese “E jona më e mira”, qytetarëve iu bëhet thirrje të konsumojnë produkte vendore

Lugina
Qeveria bën plotësim-ndryshimin e ligjit aktual, shqiptarëve të Luginës iu mundësohet të blejnë prona në Kosovë

Qeveria bën plotësim-ndryshimin e ligjit aktual, shqiptarëve të Luginës iu mundësohet të blejnë prona në Kosovë

Lugina
Basha në Këshillin e Evropës: Serbia po bën ‘spastrim të heshtur etnik’, ndaj shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Basha në Këshillin e Evropës: Serbia po bën ‘spastrim të heshtur etnik’, ndaj shqiptarëve në Luginën e Preshevës

Shqipëri
BE i kërkon Serbisë të lejojë vizitat e zyrtarëve të Kosovës në Luginë të Preshevës

BE i kërkon Serbisë të lejojë vizitat e zyrtarëve të Kosovës në Luginë të Preshevës

Kosovë