LAJMI I FUNDIT:

Historia

124 Artikuj

Ku gabon bota kur merret me “civilizimin”?

Ku gabon bota kur merret me “civilizimin”?

Fakte
Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Napoleoni dhe krijuesit e miteve

Filmi
“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

“Napoleoni” i Ridley Scottit: Një realizim mbresëlënës

Filmi
Çfarë i shtyu francezët, për ta përmbysur monarkinë?

Çfarë i shtyu francezët, për ta përmbysur monarkinë?

Fakte
Historia e gjuhëve

Historia e gjuhëve

Fakte
Operat për Skënderbeun dhe karakteri “patriotik” ballkanas: Si shikohet dhe si trajtohet historia shqiptare?

Operat për Skënderbeun dhe karakteri “patriotik” ballkanas: Si shikohet dhe si trajtohet historia shqiptare?

Daut Dauti
Lidhja e errët flijimit të lashtë njerëzor dhe botës tonë moderne

Lidhja e errët flijimit të lashtë njerëzor dhe botës tonë moderne

Fakte
Ligji dhe njeriu

Ligji dhe njeriu

Histori
Historia e botës përmes njerëzve të rëndomtë

Historia e botës përmes njerëzve të rëndomtë

Libri
Nëse do ta njihnim më mirë historinë, do ta lexonim më mirë të tashmen

Nëse do ta njihnim më mirë historinë, do ta lexonim më mirë të tashmen

Fakte
Peshku, duhani dhe burokratët: Histori e çmendur dhe e mahnitshme e Evropës Qendrore

Peshku, duhani dhe burokratët: Histori e çmendur dhe e mahnitshme e Evropës Qendrore

Fakte
Paqja e Romës si një aheng i tmerrit

Paqja e Romës si një aheng i tmerrit

Libri
Si “dorëzohet” shkenca

Si “dorëzohet” shkenca

Fakte
Romanet që më shtynë të bie në dashuri me historinë

Romanet që më shtynë të bie në dashuri me historinë

Libri
Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Barleti i hershëm, një dëshmi dokumentare

Cult+
Bibliografia e Hasan Kaleshit

Bibliografia e Hasan Kaleshit

Histori
Dehja, si pjesë e historisë njerëzore

Dehja, si pjesë e historisë njerëzore

Fakte
Sot publikohen vendimet e miratuara nga Komisioni i Çështjeve historike Maqedoni-Bullgari

Sot publikohen vendimet e miratuara nga Komisioni i Çështjeve historike Maqedoni-Bullgari

Maqedonia e Veriut
Shtrembërimi i historisë

Shtrembërimi i historisë

Fakte
Rikardi III: E vërteta pas dramës makabre të Shekspirit

Rikardi III: E vërteta pas dramës makabre të Shekspirit

Teatri
Një studim i rëndësishëm për rolin e Britanisë në çështjen shqiptare

Një studim i rëndësishëm për rolin e Britanisë në çështjen shqiptare

Cult+
Studiuesi Jusuf Osmani zbulon dokumente të reja arkivore: Në Sanxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë

Studiuesi Jusuf Osmani zbulon dokumente të reja arkivore: Në Sanxhakun e Nishit ka pasur 716 vendbanime me shqiptarë

Kosovë
Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

Historitë e ndara në librat shkollorë të Kosovës e Serbisë

Kosovë
Kënga e Dan Derovcit dhe ligësia shqiptare

Kënga e Dan Derovcit dhe ligësia shqiptare

Cult+