LAJMI I FUNDIT:

Gjermania naziste

42 Artikuj

Tmerret brenda kampit nazist të vdekjes

Tmerret brenda kampit nazist të vdekjes

Histori
Kosova dhe Shqipëria në ditarin e Komandës Supreme të Gjermanisë naziste

Kosova dhe Shqipëria në ditarin e Komandës Supreme të Gjermanisë naziste

Histori
Komplekset e Holokaustit dhe lufta kundër kritikëve hebrenj

Komplekset e Holokaustit dhe lufta kundër kritikëve hebrenj

Cult+
Njëqind vjet nga puçi i dështuar i Hitlerit

Njëqind vjet nga puçi i dështuar i Hitlerit

Histori
Pse nazistët nuk e bënë bombën e parë atomike?

Pse nazistët nuk e bënë bombën e parë atomike?

Fakte
Gjyshërit anglez e zbulojnë bunkerin i cili përdorej për strehim nga bombardimet gjermane në Luftën e Dytë Botërore

Gjyshërit anglez e zbulojnë bunkerin i cili përdorej për strehim nga bombardimet gjermane në Luftën e Dytë Botërore

Interesante
Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Të vërtetat dhe gënjeshtrat e Betejës së Stalingradit

Histori
Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Agron Shala
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1921, 1931, 1941 … 2021!?

Agron Shala
Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Viti 1941: Shqipëria i shpall luftë BRSS-së, fillon periudha e njohur si “Tri ditë Shipni”

Agron Shala
Hermann Neubacher, Xhafer Deva, rishpallja e pavarësisë dhe formimi i Regjencës shqiptare

Hermann Neubacher, Xhafer Deva, rishpallja e pavarësisë dhe formimi i Regjencës shqiptare

Histori
Floriri i Hitlerit i fshehur në bordellon naziste, do të gërmohet nga kompania e thesareve

Floriri i Hitlerit i fshehur në bordellon naziste, do të gërmohet nga kompania e thesareve

Evropa
Cilët “politikanë” i mblidhte Hitleri rreth vetes?

Cilët “politikanë” i mblidhte Hitleri rreth vetes?

Fakte
Detajet e kapitullimit nazist

Detajet e kapitullimit nazist

Histori
Ballafaqimi me të kaluarën

Ballafaqimi me të kaluarën

Cult+
Libri i Hitlerit, me shitje rekorde në Poloni

Libri i Hitlerit, me shitje rekorde në Poloni

Cult+
Stalini dhe Hitleri, dy miq të fshehur

Stalini dhe Hitleri, dy miq të fshehur

Histori
Profili psikologjik i një diktatori: I çmenduri që çmendi historinë

Profili psikologjik i një diktatori: I çmenduri që çmendi historinë

Histori
Artisti gjerman që e luftoi nazizmin

Artisti gjerman që e luftoi nazizmin

Fotografia
Nazistët kishin fshehur nëndetëset gjatë Luftës së Dytë Botërore, bunkeri në Francë shndërrohet në qendrën më të madhe digjitale të artit në botë

Nazistët kishin fshehur nëndetëset gjatë Luftës së Dytë Botërore, bunkeri në Francë shndërrohet në qendrën më të madhe digjitale të artit në botë

Nga Bota
Kompozoj për sot, çka vjen pas s’më intereson aspak!

Kompozoj për sot, çka vjen pas s’më intereson aspak!

Muzika
Ferry dhe ikonografia naziste

Ferry dhe ikonografia naziste

Muzika
Mengele: Mjeku nga Gyncburgu, “Engjëll i vdekjes” në Aushvitc

Mengele: Mjeku nga Gyncburgu, “Engjëll i vdekjes” në Aushvitc

Nga Bota
Publikohen imazhet me ngjyra nga kampi famëkeq i Aushvicit

Publikohen imazhet me ngjyra nga kampi famëkeq i Aushvicit

Nga Bota