LAJMI I FUNDIT:

Gabriel Garcia Marquez

40 Artikuj

NJERIU ME PUSHTET

NJERIU ME PUSHTET

Fjala+
A është e drejtë të botohet romani i fundit i Márquezit?

A është e drejtë të botohet romani i fundit i Márquezit?

Analiza
Thënie të mençura nga Gabriel Garcia Marquez, të cilat ju mbushin plot shpresë

Thënie të mençura nga Gabriel Garcia Marquez, të cilat ju mbushin plot shpresë

Këshilla Lifestyle
Drama e zhgënjimit

Drama e zhgënjimit

Fjala+
A është një përrallë, çdo tregim?

A është një përrallë, çdo tregim?

Fakte
Realizmi magjik

Realizmi magjik

Analiza
Markezi dhe e vërteta: Si e ushqeu gazetaria, fantazinë e shkrimtarit?

Markezi dhe e vërteta: Si e ushqeu gazetaria, fantazinë e shkrimtarit?

Fakte
Mos harroni këtë kur takoni dikë: Gabriel Garcia Marquez shpjegoi thelbin e dashurisë me një fjali

Mos harroni këtë kur takoni dikë: Gabriel Garcia Marquez shpjegoi thelbin e dashurisë me një fjali

Këshilla Lifestyle
Deklaratat më të bukura të dashurisë në letërsi

Deklaratat më të bukura të dashurisë në letërsi

Cult+
Vetmia e Amerikës Latine

Vetmia e Amerikës Latine

Fjala+
Lavdia

Lavdia

Fjala+
Dy bij, dy rrëfime për dy dashuri

Dy bij, dy rrëfime për dy dashuri

Analiza
Do të doja të isha autori i veprës “Njëqind vjet vetmi”

Do të doja të isha autori i veprës “Njëqind vjet vetmi”

Fakte
Për realizmin magjik dhe “Boom”-in latinoamerikan

Për realizmin magjik dhe “Boom”-in latinoamerikan

Analiza
Qyteti i dritës, qyteti i territ

Qyteti i dritës, qyteti i territ

Fjala+
Kerouac, Dylan, Marquez, apo guximi i shfrenimit

Kerouac, Dylan, Marquez, apo guximi i shfrenimit

Fjala+
Përsëri, për gratë…

Përsëri, për gratë…

Fjala+
Si u bëra shkrimtar

Si u bëra shkrimtar

Fjala+
Të pasur me dyshime

Të pasur me dyshime

Cult+
PËR NJË ÇEKE, ÇORAPET E NAJLONIT JANË XHEVAHIRE

PËR NJË ÇEKE, ÇORAPET E NAJLONIT JANË XHEVAHIRE

Fjala+
Çudia për Huan Rulfon

Çudia për Huan Rulfon

Fjala+
Bisedë kolosësh të artit: Gabriel Garcia Marquez dhe Akira Kurosawa

Bisedë kolosësh të artit: Gabriel Garcia Marquez dhe Akira Kurosawa

Filmi
Shkrimtari dhe ambientet e shkrimit

Shkrimtari dhe ambientet e shkrimit

Fjala+
Libraria “Dukagjini” propozon për lexim veprat më të veçanta të letërsisë moderne hispanike

Libraria “Dukagjini” propozon për lexim veprat më të veçanta të letërsisë moderne hispanike

Cult+