LAJMI I FUNDIT:

Bomba atomike

21 Artikuj

Historia e njeriut që krijoi bombën atomike: Nga hero në të përndjekur

Historia e njeriut që krijoi bombën atomike: Nga hero në të përndjekur

Amerika
Ti dhe bomba atomike

Ti dhe bomba atomike

Fakte
“Oppenheimer’”

“Oppenheimer’”

Cult+
Fotografitë nga ajri shfaqin Hiroshimën para dhe pas lëshimit të bombës atomike në 1945

Fotografitë nga ajri shfaqin Hiroshimën para dhe pas lëshimit të bombës atomike në 1945

Interesante
“Mos shiko lart”: Rrëfimet që reflektojnë frikën tonë

“Mos shiko lart”: Rrëfimet që reflektojnë frikën tonë

Filmi
Dy “siguresat” që u hoqën nga bomba atomike përpara se të binte në Hiroshima janë shitur për 100 mijë dollarë

Dy “siguresat” që u hoqën nga bomba atomike përpara se të binte në Hiroshima janë shitur për 100 mijë dollarë

Interesante
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1919, 1929, 1939… 2019!

Agron Shala
Viti 1939: Lufta tjetër e madhe

Viti 1939: Lufta tjetër e madhe

Agron Shala
Hiroshima do të shkatërrojë ndërtesat që i rezistuan bombës atomike

Hiroshima do të shkatërrojë ndërtesat që i rezistuan bombës atomike

Interesante
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1918, 1928, 1938… 2018! (Foto)

Agron Shala
Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Viti 1968: Demonstratat, për ndryshim…

Agron Shala
Mokusatsu dhe fjala si bombë atomike

Mokusatsu dhe fjala si bombë atomike

Fakte
Krijuan liqenin radioaktiv, kur e hapën gropën me bombë atomike (Video)

Krijuan liqenin radioaktiv, kur e hapën gropën me bombë atomike (Video)

Interesante
Testimi i bombës së hidrogjenit: Lajmi që mund ta ndryshojë botën (Video)

Testimi i bombës së hidrogjenit: Lajmi që mund ta ndryshojë botën (Video)

Nga Bota
Bota me më pak armë atomike, por me më shumë armë “moderne”

Bota me më pak armë atomike, por me më shumë armë “moderne”

Nga Bota
Për shkak të këtij njeriu, Bashkimi Sovjetik filloi krijimin e bombave atomike

Për shkak të këtij njeriu, Bashkimi Sovjetik filloi krijimin e bombave atomike

Nga Bota
Kushtoi miliarda dollarë, u ndërtua për 17 vite: Lokacioni më sekret kinez gjatë Luftës së Ftohtë (Foto/Video)

Kushtoi miliarda dollarë, u ndërtua për 17 vite: Lokacioni më sekret kinez gjatë Luftës së Ftohtë (Foto/Video)

Nga Bota
Bota “vlon” nga bombat atomike: Mësoni se sa larg jush gjendet arma e shkatërrimit masiv! (Foto/Video)

Bota “vlon” nga bombat atomike: Mësoni se sa larg jush gjendet arma e shkatërrimit masiv! (Foto/Video)

Nga Bota
Hiroshima përkujton 71 vjetorin e bombardimit atomik (Video)

Hiroshima përkujton 71 vjetorin e bombardimit atomik (Video)

Nga Bota
Shikoni çfarë ndodh kur një bombë atomike shpërthen nën tokë (Foto/Video)

Shikoni çfarë ndodh kur një bombë atomike shpërthen nën tokë (Foto/Video)

Nga Bota
Putini ka tetë herë më shumë armë bërthamore se NATO

Putini ka tetë herë më shumë armë bërthamore se NATO

Nga Bota