LAJMI I FUNDIT:
Agron Shala

Agron Shala

189 Artikuj

Poezia më e deklamuar në funerale

Poezia më e deklamuar në funerale

Agron Shala
Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Pesëdhjetë vjet në anën e errët të jetës së përditshme

Agron Shala
Bitnikët, hipikët, Neeli Cherkovski dhe Fadil Bajraj: Çfarëdo e keqe që na godet, vjen nga ajo çfarë bëjmë

Bitnikët, hipikët, Neeli Cherkovski dhe Fadil Bajraj: Çfarëdo e keqe që na godet, vjen nga ajo çfarë bëjmë

Agron Shala
“Kënga vetëvrasëse hungareze”

“Kënga vetëvrasëse hungareze”

Agron Shala
Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1922, 1932, 1942 … 2022!?

Shqiptarët nëpër dekada: Çfarë kaluan ata në vitet 1922, 1932, 1942 … 2022!?

Agron Shala
VITI 2012: 100-vjetori i pavarësisë së Shqipërisë dhe protestat për reciprocitet me Serbinë

VITI 2012: 100-vjetori i pavarësisë së Shqipërisë dhe protestat për reciprocitet me Serbinë

Agron Shala
Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Viti 1992: Fundi i shtetit të Titos, zgjedhjet në Kosovë dhe Kërcënimi i Kërshëndellave

Agron Shala
Interpretimi i historisë: Vllad heroi, Vllad mizori

Interpretimi i historisë: Vllad heroi, Vllad mizori

Agron Shala
Viti 1982: Vrasja e Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës

Viti 1982: Vrasja e Jusuf Gërvallës, Kadri Zekës dhe Bardhosh Gërvallës

Agron Shala
Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Viti 1972: Viti i mbrapshtë

Agron Shala
Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Viti 1962: Momenti më i rrezikshëm i Luftës së Ftohtë

Agron Shala
Viti 1952: Fillimi i fundit i Mbretërisë së Egjiptit

Viti 1952: Fillimi i fundit i Mbretërisë së Egjiptit

Agron Shala
Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Viti 1942: Mustafa Kruja në Kosovë, vrasja e Vojo Kushit dhe Balto Stambollës

Agron Shala
Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Viti 1932: Fundi tragjik i qëndistares së flamurit të Pavarësisë

Agron Shala
Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Viti 1922: Në Shkodër lindi Marie Shllaku

Agron Shala
Filmi “Farha” dhe çmenduria e luftës

Filmi “Farha” dhe çmenduria e luftës

Agron Shala
Shtëpia e pleqve si pasqyrë e një shoqërie të mbushur me rrugaçë: Ku po e thyen qafën Kosovë?

Shtëpia e pleqve si pasqyrë e një shoqërie të mbushur me rrugaçë: Ku po e thyen qafën Kosovë?

Agron Shala
“S’du me t’pa, du me t’ndie”

“S’du me t’pa, du me t’ndie”

Agron Shala
Shqiptari në burgun mental, si ushtari japonez Onoda

Shqiptari në burgun mental, si ushtari japonez Onoda

Agron Shala
Mësimet që shqiptarët mund t’i nxjerrin nga presidenti fiktiv Goloborodko dhe nga presidenti real Zelenskyy

Mësimet që shqiptarët mund t’i nxjerrin nga presidenti fiktiv Goloborodko dhe nga presidenti real Zelenskyy

Agron Shala
Pattoni më 1945 dhe Clarku më 1999: Dy shanset e humbura kundër Rusisë!

Pattoni më 1945 dhe Clarku më 1999: Dy shanset e humbura kundër Rusisë!

Agron Shala
Shqiptarët përballë pansllavizmit: Plot pesë shekuj nana priti … Skënderbeut nji vëlla amerikan ia rriti!

Shqiptarët përballë pansllavizmit: Plot pesë shekuj nana priti … Skënderbeut nji vëlla amerikan ia rriti!

Agron Shala
Lufta e Krimesë (1853-1856) dhe shqiptarët që ndryshuan taktikat e luftës

Lufta e Krimesë (1853-1856) dhe shqiptarët që ndryshuan taktikat e luftës

Agron Shala
Xhafer Deva nuk luftoi për ideologji, por për shqiptarizëm

Xhafer Deva nuk luftoi për ideologji, por për shqiptarizëm

Agron Shala